Annons

Annons

Annons

Malmödarlings

Lyssna: Så startade Frasses fulflyttar – grundaren berättar

Det började som ett konstprojekt, men har nu blivit Malmös mest omtalade flyttfirma. Frasses fulflyttar har med sin socialistiska retorik och personalpolitik väckt uppmärksamhet. Men vilka står egentligen bakom? I nya avsnittet av ”Malmödarlings” möter ni grundaren, i poddens första anonyma intervju.

Text

Inbäddat innehåll

”Malmödarlings” är en podd om en speciell stad och människorna som gör den speciell. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar. Följ podden i din poddspelare så missar du inte nästa avsnitt.

Annons

Annons

Hur är det att bygga hela sitt liv kring dåliga ordvitsar?

Grundaren till flyttfirman Frasses fulflyttar vet. Det mesta han gjort har börjat med ett dåligt skämt som han valt att göra verklighet av. Frasses fulflyttar är ett exempel. Bryggeriet Brewkowski ett annat. Musikfestivalen Woodstockeboda ett tredje.

– Ja, hela mitt liv är ett dåligt skämt, säger ”Frasse”.

”Frasse” är namnet vi väljer att kalla honom i avsnittet då grundaren till Frasses fulflyttar vill vara anonym. Anledningen till det kan ni höra i ”Malmödarlings”.

Bild: Jonas Gillberg

Den främsta anledningen till att Frasses fulflyttar har blivit så omtalade är att de på sina flyttbilar har sin slogan ”försörjer fyllon och filosofer” och att de har en väldigt tydlig socialistisk retorik i sin kommunikation. Något som ”Frasse” tycker har inneburit en fördel för företaget.

– Vi attraherar bara likasinnade och folk som delar våra värderingar. Plus att vi kommer i kontakt med spännande människor, säger ”Frasse”.

Hör ”Frasse” berätta om hur allt startade, varför de bjuder på öl när de flyttar och kunden som protesterade mot deras retorik. Lyssna på det senaste avsnittet av ”Malmödarlings”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan