Annons

Annons

Annons

Spårhundarna

Ny dokumentärpodd: Följ reportrarnas jakt efter hundplågaren

Plötsligt dyker farlig hundmat upp runt om i staden – kött och bröd preparerat med vassa föremål. Malmöpolisen har fått in över 150 anmälningar de senaste två åren. Nu tar Sydsvenskans team Spårhundarna upp jakten på djurplågaren.

Vem är det som terroriserar Malmös hundar? Lyssna på det första avsnittet i ”Sydsvenskan Doks” nya poddserie ”Spårhundarna”.

Text

Inbäddat innehåll

”Sydsvenskan Dok” är dokumentärpodden med Skånes starkaste berättelser. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – som Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts. Följ ”Sydsvenskan Dok” i din poddspelare så missar du inte nya avsnitt.

Annons

Annons

Det är tidig morgon och fortfarande mörkt när Frida Frei Lee och welshterriern Bruno korsar Baltiska vägen i Pildammsparken. Plötsligt drar Bruno i kopplet.

Hans matte tycker det ser ut som löv och kastanjer. Men det Bruno rusar mot är brödbullar – fyllda med små sylvassa metallbitar.

– Metallen glänser lite grann på marken. Han får tag i en bulle och jag hör mot tänderna att det låter, säger Frida Frei Lee.

Snart sitter Bruno och hans husse i en taxi på väg till djursjukhuset. Bruno måste akut rötgas och opereras.

De senaste åren har Malmöpolisen fått in över 150 anmälningar om farlig hundmat. Det rör sig om bullar och kött som prepareras med vassa föremål och placeras ut i parker, på gator och i hundrastplatser.

Men ännu har hundplågaren inte kunnat stoppas.

– Polisen har inte hört talas om någonstans där detta har hänt tidigare i Sverige. Där någon har hållit på så här ihärdigt, så här länge, och försökt skada hundar, säger Sydsvenskans reporter Dan Ivarsson.

I Sydsvenskans specialsatsning Spårhundarna tar vårt reporterteam tar upp jakten på hundplågaren.

Tillsammans med experter, hundägare och er – poddens lyssnare – försöker vi lösa mysteriet. Vem är det som terroriserar Malmös hundar?

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan