Annons

Annons

Annons

Fotboll: MFF herr

Efter hatstormen – Tinnerholm raderade sociala medier

Efter filmningen följde hatet. De hårda reaktionerna efter cupmatchen mot Djurgården fick Anton Tinnerholm att stänga ner sina sociala medier.

– Det var mycket hat. Väldigt mycket, säger MFF-backen.

Text

Anton Tinnerholm tar sig för nacken efter att ha träffats av en boll från Hampus Finndell.

Bild: JESPER ZERMAN

Annons

Det var i andra halvlek som Anton Tinnerholm kastade sig ner på marken efter en smäll. Men han tog sig inte för det ben som Djurgårdsspelaren träffat.

Sekunden senare kom en boll rullandes som han fick i nacken. Då såg Tinnerholm på nytt ut att vrida sig i smärtor.

Ett klipp från situationen har blivit viralt. Och kritiken mot Tinnerholm har varit stor.

– Jag har sett videon också. Det är en situation i matchen där vi är väldigt pressade. Jag tar tillfället i akt att ligga ner lite längre, förklarar han.

Han ångrar inte förstärkningen.

– Att jag ligger länge på gräset är inget jag ångrar, men det är klart att det ser dumt ut att jag tar mig för det andra benet. Det är inget jag är stolt över.

Reaktionerna på klippet blev starka.

Annons

– Klart att det inte är kul, det har blivit ett drev. Det är väl en del av dagens samhälle. Jag har fått stänga ner sociala medier – ta bort Twitter och stänga ner Instagram, säger 32-åringen.

Annons

– Man har ju varit med om det [kritik] efter matcher, men det här slutade ju aldrig. Det pågick i flera dagar, så det var bättre att stänga ner skiten än att läsa allt. Man kan leva utan sociala medier också. Men det är klart att det inte vara några roliga dagar.

Anton Tinnerholm och Victor Edvardsen i kamp under cupens kvartsfinal den 12 mars. Djurgården vann matchen på straffar.

Bild: JESPER ZERMAN

Tror du att du får lida mer för att du är en spelare som inte har något emot att smälla på. Vi har ju det kända klippet när du skäller på Arda Turan?

– Det är möjligt. Det får väl egentligen folket som skrivit svara på.

Anton Tinnerholm hade inte ork att prata om saken med media i förra veckan, istället gav MFF-tränaren Henrik Rydström sin syn på saken. Han stöttade sin spelare.

– Om jag ska svara generellt så behöver vi bli bättre på att bli cyniska och ta hjälp av de saker som finns, förstärkning eller vad det är. Eller att du behöver ett avbrott i matchen. Jag ser gärna att vi blir ett grislag också, det hade jag inte haft några problem med, sa Henrik Rydström.

Annons

Annons

Anton Tinnerholm:

– Jag tror inte att han uppmuntrar oss att filma. Det är väl mer att man kanske ska var lite grisigare i vissa situationer. Han syftar nog till att jag försöker ligga lite längre. När vi spelar de här tuffa matcherna måste man vara cynisk och inte alltid så snäll, så är elitidrotten. Men det finns många sätt att vara cynisk på, och det finns alltid gränser.

Anton Tinnerholm har återvänt till Malmö FF inför denna säsong efter en tid i MLS.

Bild: PETTER ARVIDSON

Anders Christiansen berättade förra året att han raderat sina sociala medier. MFF-kaptenen hade tröttnat på anonyma kommentarer och folks förljugna bild om verklighet.

Nu gör Anton Tinnerholm samma sak efter att ha möts av hat. Ytterbacken har svårt att se en lösning på problemet.

– Det är en stor fråga som jag kanske inte har svar på. Men det blir väl så tyvärr i dagens samhälle där allt sprids allt väldigt snabbt. De som är värst är dom som har anonyma konton. Som skriver väldigt fula saker. Att köra någon form av verifiering på kontona är väl en start, men jag vet inte om det löser allt, säger Tinnerholm.

Läs mer: MFF-tränaren om filmningen: ”Ser gärna att vi blir ett grislag”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan