Annons

Annons

Annons

Det ekonomiska läget

Extra bostadsbidrag förlängs och höjs ett halvår

Regeringen och Sverigedemokraterna vill förlänga och höja det extra tillägget i bostadsbidraget till barnfamiljer från juli till årets slut.

Det kan max ge 775 kronor i månaden mer än idag.

Text

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L), vice statsminister Ebba Busch (KD), finansminister Elisabeth Svantesson (M) samt Oscar Sjöstedt (SD), Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson förlänger det tillfälliga tillägget i bostadsbidraget för barnfamiljer till årets slut.

Annons

– Det här är riktigt träffsäkert, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), på en pressträff med företrädare för de två andra regeringspartierna samt stödpartiet Sverigedemokraterna.

Med träffsäkert avser Busch att det bedöms nå de som som har det svårast nu i en tid med rusande matpriser och andra kostnader – barnfamiljer, och särskilt ensamstående kvinnor med barn med lägre inkomster. Enligt Kristdemokraterna är förslaget ett bevis för att KD gör avtryck i regeringens politik.

Annons

Annons

Förlängningen ska gälla året ut och maxbeloppet höjs från 1 325 kronor till 2 100 kronor i månaden. Förslaget ska läggas med i vårändringsbudgeten som ska presenteras den 17 april.

Det tillfälliga tillägget infördes av den förra regeringen i juni förra året och skulle ha gällt till och med juni i år men blir nu kvar åtminstone ett halvår till.

Kostnaden för statskassan uppgår till 720 miljoner kronor för de sex månader det föreslås gälla.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan