Annons

Annons

Annons

Ishockey: Redhawks i SHL

Mats Lusth är säker: ”Brynäs kommer inte att orka”

Den förre Redhawkstränaren Mats Lusth är övertygad om att hans gamla lag kommer spela i SHL nästa säsong.

– Innan kvalserien tippade jag ganska övertygande Malmö, och det ser väl ut att bli så också, säger Mats Lusth.

Text

Mats Lusth tror att han kommer få se Redhawks som jublar i slutet av SHL-kvalet.

Bild: BILDBYRÅN

Annons

Senast Redhawks var i ett kval var säsongen 2014/2015. Då spelade Malmö i Hockeyallsvenskan och tog sig till slutspelsserien. Med tre raka förluster var de uträknade – men vann på slutet och tog sig till direktkval till SHL mot Leksand. Där vann Redhawks med 4–3 i matcher.

Efter åtta säsonger i Hockeyallsvenskan var det Henrik Hetta som säkrade SHL-avancemanget med 4–2 i tom bur när tio sekunder återstod. Då var Mats Lusth huvudtränare i Redhawks.

– Det var en magisk känsla. Det är svårt att beskriva om man inte har varit med om det. Det är eufori. Man lättar nästan. Det är jättesvårt att beskriva med ord, det måste upplevas, säger Mats Lusth.

Det var en magisk känsla. Det är svårt att beskriva om man inte har varit med om det.

Annons

Vad tänker du när du ser Redhawks-Brynäs nu?

Annons

– Jag tänker att Malmö kommer lösa det där. Malmö har ett starkt försvar och är tyngre än Brynäs. Brynäs tycker jag ser ut att… inte ha dåligt självförtroende med de har en oro och är lite ängsliga så som de har uppträtt under slutet av säsongen.

Under tisdagskvällen missade Redhawks chansen att avgöra inför fullsatta läktare. Inför den femte matchen i Gävle på torsdag står det 3-1 i matcher.

Mats Lusth och assisterande tränare Björn Hellkvist när Redhawks firade SHL-avancemanget 2915.

Bild: LUDVIG THUNMAN

Vad är viktigt för Redhawks att göra nu?

– Att fortsätta på den här vägen. De har haft och har bra ett försvarsspel. Brynäs har rätt spetsiga forwards, kanske lite spetsigare än Malmös, men de har inte tyngden som Malmö har. Malmö har en stark defensiv och fortsätter att vara noga där och maler ner Brynäs. Jag tror inte att Brynäs kommer orka.

Vad eller vem kommer avgöra tror du?

– Vem vet jag inte, men jag tror att Malmös defensiv kommer att göra att Malmö kommer ta segern ganska komfortabelt. Sedan vet man aldrig hur det blir med nerver och sådant. Jag tycker att Händemark är bra. Han är den som är viktig i sådana här lägen. Alla är viktiga, men Händemark är en sådan som kan avgöra på egen hand.

Annons

Mats Lusth följer sitt gamla lag från tv-soffan.

– Jag zappar lite, det är andra matcher samtidigt också. Men det är klart att jag följer Malmö. Jag tippade 4-2 i matcher till Malmö innan serien startade. Brynäs måste stånga sig blodiga match efter match och jag tror inte de kommer orka det i längden.

Då får vi se om ditt tips håller.

– Ja, det gör det alltid, säger Mats Lusth.

Carl Persson jublar efter sitt mål mot Brynäs i tisdags.

Bild: PETTER ARVIDSON

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan