Annons

Annons

Annons

Fotboll: MFF herr

Lämnar MFF för spel i superettan: ”Hit jag ville”

19-årige Markus Björkqvist lämnar MFF. Ny adress blir Trelleborgs FF i superettan.

Text

Markus Björkqvist lämnar Malmö FF.

Bild: PETTER ARVIDSON

Annons

I början av veckan var Malmö FF:s trupp 28 man stor. Under torsdagen krympte den till 27 efter att Mohamed Buya Turays kontrakt brutits.

På fredagen sjönk siffran till 26 efter att Markus Björkqvist sålts till TFF.

– Markus kom till oss redan som elvaåring och har genom stort jobb och fin inställning utvecklats på ett starkt sätt. Konkurrensen på det centrala mittfältet i Malmö FF är väldigt tuff, men med speltid i rätt miljö är jag säker på att Markus kommer att utvecklas ytterligare. Vi kommer att fortsätta följa honom i Trelleborg och det blir spännande att se vad Markus kan prestera där, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens sajt.

Annons

Annons

Markus Björkqvist flyttades upp i A-truppen sommaren 2021. Under 2022 var han utlånad till Utsiktens BK i superettan. Mittfältaren gjorde totalt sex matcher för MFF, fyra av dem korta inhopp i allsvenskan.

– Jag måste säga att det är en otroligt bra känsla just nu, och jag fick den känslan direkt när TFF kom upp som alternativ, att det var hit jag ville, säger Markus Björkqvist till TFF:s sajt.

– I Markus får vi in en teknisk och spelskicklig mittfältare som vi även kan använda i rollen som tia. Han är vänsterfotad, visar upp ett bra passningsspel och är samtidigt en hårt jobbande spelare. Markus är helt enkelt en mittfältstyp som kommer passa bra in hos oss och göra oss bättre, säger sportchefen Salif Camara Jönsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan