Annons

Annons

Annons

Spårhundarna

Podd: Brottsplatserna kan leda till hundplågarens hemkvarter

Platserna där den farliga hundmaten hittats bildar ett spår – som kan leda till gärningspersonens hemkvarter. Följ Sydsvenskans team i jakten på djurplågaren i Malmö. Lyssna på det andra avsnittet av ”Spårhundarna”.

Inbäddat innehåll

”Sydsvenskan Dok” är dokumentärpodden med Skånes starkaste berättelser. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – som Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts. Följ ”Sydsvenskan Dok” i din poddspelare så missar du inte nya avsnitt.

Annons

Annons

Bullarna dyker upp gång på gång runt om i stan. De ser hembakta ut och innehåller krossat glas eller vassa metallbitar.

De senaste åren har Malmöpolisen har fått in över 150 anmälningar om farlig hundmat. Ändå har dåden inte kunnat stoppas.

Det saknas vittnen, fingeravtryck och dna-bevis. Men det finns andra ledtrådar: platserna där den farliga hundmaten har hittats.

– Förr eller senare bildar brottsmönstret en cirkel. Och i den cirkeln bor oftast gärningspersonen, säger Sydsvenskans reporter Julius Viktorsson.

I Sydsvenskans specialsatsning Spårhundarna tar vårt reporterteam upp jakten på hundplågaren. Tillsammans med experter, hundägare och er – poddens lyssnare – försöker vi lösa mysteriet. Vem är det som terroriserar Malmös hundar?

I poddseriens andra avsnitt gör teamet en egen geografisk profilering för att ringa in gärningspersonen.

Teamet tar kontakt med Kim Rossmo, professor i kriminologi vid Texas State University och en av världens främsta geoprofilerare.

– Personen som lägger ut den här maten har väldigt bra koll på Malmö – vet var hundrastgårdar ligger, vet var de olika parkerna ligger, var folk brukar rasta sina hundar och så vidare, säger Julius Viktorsson.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan