”Malmödarlings” är en podd om en speciell stad och människorna som gör den speciell. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – exempelvis Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts.
Annons
På sociala medier är Julia Tuvesson mer känd som ”Tuvessonskan”. Hon startade sitt populära Instagramkonto 2015.
Annons
– Min matlagningsstil blev snabbt att köpa det absolut billigaste som fanns i mataffären. Jag köpte allt som var på kampanj, allt som var i säsong, allt som var billigt. Då plockade jag bort köttet ganska snabbt av den anledningen, säger Julias Tuvesson i ”Malmödarlings”.
När hon började laga mat som 22-årig student kunde hon ingenting. Hon köpte hem ruccola och visste inte vad hon skulle göra med den. Koka? Steka?
Men samtidigt som hon testade sig fram förälskade hon sig i matlagning.
– Jag bara lagade mat typ hela tiden till sist, jag blev helt galen i det. Jag älskade det. Det var så illa att jag inte skötte mina studier periodvis, för jag ville laga mat istället.

Julia Tuvesson började laga mat under studenttiden.
Bild: Miriam Preis
Sin första kokbok ”Plåtmat” fotade hon själv hemma i lägenheten på Ribersborg mitt i vintern.
– När jag ser bilderna idag tänker jag bara ”vad höll jag på med?”
I vår är Julia Tuvesson aktuell med sin fjärde kokbok ”Tomat tomat"– en bok som skiljer sig mycket från hennes tidigare. Boken är textfokuserad och följer Julia Tuvessons liv genom en råvara.
Annons
– Jag skrev om ketchupen till mitt Happy meal och i hamburgaren. Jag skrev om Danmarksfärjan och den ketchupen man fick där. Jag skrev om mormors växthus på Österlen där vi gick ut och plockade tomater tillsammans på kvällarna.
Hör Julia Tuvesson berätta om sina starkaste matminnen, odlingslotten och kärleken till Ribersborgs konditorier. Lyssna på det senaste avsnittet av ”Malmödarlings”.