Annons

Annons

Annons

Bostadsmarknaden

Insändare
Vilken planet bor ni på, Heimstaden?

Takten i bostadsbolagets hyreshöjningar upprör Päivi Miettinen i Malmö.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Robin Wilhelmsson och ledningsgruppen i Heimstaden, Sverige: jag undrar vilken planet ni bor på. Det kan i alla fall inte vara den, där Heimstadens hyresgäster har sina hem.

Hur skulle ni annars ha missat det i särklass största och viktigaste samtalsämnet i Sverige just nu, nämligen det allvarliga ekonomiska läget: en begynnande lågkonjunktur, skenande inflation och stora kostnadsökningar.

Annons

Livsmedelspriserna galopperar iväg, elpriserna slår nya rekord vecka efter vecka och boendekostnaderna ökar kraftigt. Även årets hyreshöjningar är rekordhöga. Det är inte bara de fattigaste utan marginaler som kämpar för att få månaden att gå ihop, även medelklassen påverkas.

Annons

I detta läge vill Heimstaden inte nöja sig med den hyreshöjning som förhandlades fram och som gäller från årets början, utan anser efter bara fyra månader att ytterligare en höjning är nödvändig.

Robin Wilhelmsson, kommunikationschef på Heimstaden ger en fullständigt häpnadsväckande och totalt tondöv kommentar: ”Den höjningen som redan skett har vi inte kunnat se att den har påverkat våra hyresgäster negativt.”

Jag läste den i Sydsvenskan den 1 april och min första tanke var att det rörde sig om ett aprilskämt, dessvärre var det sagt på fullaste allvar.

Välvilligt väljer jag tro att detta yttrande inte beror på ren och skär cynism utan är ett uttryck av okunskap om rådande omständigheter. Därför är mitt råd till företagsledningen, inklusive Robin Wilhelmsson: höj blicken från skrivbordet och ta till er fakta.

De redan genomförda hyreshöjningarna har, tillsammans med andra kostnadsökningar, i alla högsta grad har en negativ påverkan på en stor del av landets befolkning, inklusive Heimstadens hyresgäster.

Många samhällsaktörer som både kan och vill göra något åt situationen visar nu lyhördhet. Jag hoppas att även Heimstaden lever upp till sina värderingar Care, dare and share genom att göra detsamma.

Annons

Päivi Miettinen

hyresgäst hos Heimstaden

Så här skriver du en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan