Annons

Annons

Annons

Malmödarlings

Podd: Den lyckliga Malmöbon som producerar nyheter på arabiska

Aktarrs grundare Kotada Yonus firar tio år i Malmö och har skrivit en berättelse om sin stad. Han servar den arabisktalande befolkningen i Sverige med nyheter och är tacksam över människorna som hjälpt honom att hitta hem.

Text

Inbäddat innehåll

”Malmödarlings” är en podd om en speciell stad och människorna som gör den speciell. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – exempelvis Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts.

Annons

Annons

På en promenad genom Rosengård träffade Kotada Yonus arabisktalande människor från många olika länder, fler än vad han hade kunnat tro. Då föddes en idé om en arabisk nyhetstjänst.

I dag driver han Aktarr – ett namn som betyder mer. Förutom nyheter på arabiska planerar Kotada Yonus att lansera något som kan liknas vid en serviceportal med hjälp av olika partners som ska finansiera verksamheten.

– Jag är lat och gillar att jobba mindre, men drömma stort, säger Kotada Yonus.

I perioder jobbar han väldigt mycket, men försöker också arbeta smartare.

– Jobba hårt är inte alltid det som är mest effektivt. Men jag har inte hittat balansen än.

Entreprenören Kotada Yonus.

Bild: Malayka Yonus

Han startade sitt första företag i Damaskus där han sålde smycken. Resan därifrån gick via studier, ett globalt ledarskapsprogram som tog honom ut i världen, lärare i arabiska till att starta olika publikationer.

– Arabiska är det andra största språket i Sverige. 8,2 procent använder sin telefon på arabiska. Marknadsandelen av den här gruppen är nästan 15 procent. Men det finns ingen strategi för kommunikation.

Hör Kotada Yonus berätta om hur han startade Aktarr med 15 000 kronor som han lånade av sin mamma. Lyssna på det senaste avsnittet av Malmödarlings.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan