Annons

Annons

Annons

Spårhundarna

Podd: Två nya fall på åtta dagar – hundplågaren slår till igen

Efter att ha legat lågt i tio veckors tid slår hundplågaren till igen. Två dåd inom loppet av åtta dagar. Men brottsplatserna är långt ifrån gärningspersonens vanliga kvarter. Sydsvenskans team fortsätter jakten på djurplågaren i Malmö – och hittar själva de farliga bullarna. Lyssna på det tredje avsnittet av ”Spårhundarna”.

Inbäddat innehåll

”Sydsvenskan Dok” är dokumentärpodden med Skånes starkaste berättelser. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – som Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts. Följ ”Sydsvenskan Dok” i din poddspelare så missar du inte nya avsnitt.

Annons

Annons

De små brödbullarna är fyllda med vassa föremål. De senaste två åren har de dykt upp gång på gång runt om i Malmö – särskilt ofta i områdena runt Sorgenfri och Pildammsparken.

Men i vissa perioder ligger hundplågaren lågt.

– Vi har sett att det har varit uppehåll under sommarmånaderna. Både 2021 och 2022, säger reporter Maria Lovén.

Beteendet är vanligt bland den här sortens gärningspersoner, menar Kim Rossmo, kriminologiprofessor vid Texas State University.

– Det betyder inte att de är botade, eller att de inte kommer begå brott igen. Det är bara att förutsättningarna inte är rätt. Sedan dyker de upp igen, säger han.

I januari 2023 rapporteras flera fall av farliga hundbullar runt om i Malmö. Welshterriern Bruno får i sig några av dem i Pildammsparken och måste intensivvårdas på djursjukhuset.

Sedna går det tio veckor utan ett enda fynd som kan knytas till hundmarodören. Tills nu.

Inom åtta dagar slår hundplågaren till två gånger. Först vid Östra kyrkogården – där två av reportrarna från Spårhundarna-teamet själva hittar en farlig bulle.

– Titta, den ser nästan proffsbakad ut, säger reporter Dan Ivarsson när han plockar upp den.

Sedan på Gullviksborg i södra Malmö. Båda brottsplatserna är långt ifrån hundplågarens vanliga kvarter.

– Jag tänker att hundplågaren har blivit lite skrämd av uppmärksamheten, säger Dan Ivarsson.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan