Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Man tror man kommer till ett land i förfall!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag färdas ofta på E6:an runt Malmö, det vill säga Yttre Ringvägen. Har de senaste åren noterat en kraftigt tilltagande nedskräpning vid vägkanter och diken. Där ligget plastpåsar, soppåsar, papperssäckar, delar av kartonger, bildäck, och delar av möbler för att nämna något.

Tog för två år sedan kontakt med Trafikverket, tidigare Vägverket, för att höra vem som ansvarar för renhållningen kring våra vägar. Fick besked att detta uppdrag var utlagt på entreprenad och Trafikverket ansåg sig tydligen inte ha något ansvar.

Annons

Annons

Bild: Patrick Persson

Talade med entreprenörens huvudkontor, som hänvisade till kontoret i Arlöv där man skulle ”titta på frågan”. Inget hände!

E6:an är den stora infarten till Sverige från Ystad, Trelleborg och Öresundsbron och den ser ut som en landsväg i Mellanöstern eller Afrika. Hur vi kan tillåta oss att presentera vårt land för tillresande på detta sätt är fullständigt oacceptabelt! Man tror man kommer till ett land i förfall!

Vi har idag cirka 800 000 arbetslösa i Sverige så nog borde det finnas människor som skulle kunna sättas i arbete med uppstädningen? Kraven är inte orimliga: man behöver inte kunna läsa, skriva eller ens tala svenska för att klara det här jobbet!

B-A Hjelm

Så här skriver du en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan