Annons

Annons

Annons

Majblomman

Fotbollssveriges stöd till Millie: ”Hon nyper sig i armen hela tiden”

Allt började med en tweet. 24 timmar senare hade MFF-supportern Anders Lundgrens dotter Millie sålt majblommor för över 300 000 kronor.

– Uppbackningen från Fotbollssverige har varit enorm. Det ska man lyfta, och i synnerhet Pontus Jansson, säger Anders Lundgren.

Text

Millie och hennes pappa Anders Lundgren.

Annons

Anders Lundgren fick en klump i magen när han fick höra att hans dotters klass skulle sälja majblommor tillsammans. Han berättar att 11-åriga Millie har börjat på en ny skola i Kävlinge kommun där hon blivit mobbad och haft det riktigt tufft. Ingen i klassen ville sälja tillsammans med Millie och då valde pappa Anders att rycka in.

På lördagskvällen twittrade han ut Millies historia och frågade om någon hade lust att bidra till Millies försäljning.

Annons

Annons

När han vaknade på söndagsmorgonen kunde han inte tro sina ögon. Mobilen var överfull med notiser.

– Jag kunde inte tro att det var sant. Jag tror jag hade 1600 mejl eller något och det plingar till i mobilen minst en gång i minuten, säger Anders Lundgren.

Inbäddat innehåll

Tweeten har fått extra stort genomslag i Fotbollssverige, mycket tack vare att Anders Lundgren är en hängiven MFF-supporter.

– Alla har enats och hjälpt till. Även andra supporterföreningar, som man normalt sett har ett hat till, har hört av sig och sagt att vi gräver ner stridsyxan. Det vill jag lyfta. Tillsammans är vi en stor och mäktig kraft.

Flera allsvenska spelare och tränare har hört av sig, och även idrottare och föreningar från andra sporter som vill vara med och stötta Millie.

Vad säger hon om allt detta?

– Hon bröt fullständigt ihop av glädje. Hon grät och grät och grät. Hon kan inte förstå det och hon nyper sig i armen hela tiden.

Som majblommeförsäljare får man tio procent av beloppet man sålt för.

– Millie har ingen cykel, men nu fick vi råd med det. Och hon behöver en ny säng. Sedan ska hon såklart få en slant för detta och resten ska in på ett sparkonto, säger Anders Lundgren.

Annons

Och hur kommer MFF-profilen Pontus Jansson in i bilden? Jodå, tweeten nådde ända till London och Brentfordsspelaren (som nyligen skrev på för MFF) har visat sitt stöd.

Annons

– Han har själv varit inne och köpt majblommor för en viss summa pengar. Dessutom har han genom MFF kontaktat mig och bett om vår adress så att han kan skicka en signerad fotbollströja till Millie. Det betyder jättemycket.

Årets majblommeförsäljning avslutas den 3 maj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan