Annons

Annons

Annons

Dina pengar

Insändare
Inför pristak på mat!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi har alla sett hur inflationen har påverkat vårt samhälle negativt. Kläder och smink håller på att kosta en arm och ett ben, hyran och elektricitet får en att bli gråhårig. Detta gör så att vi har en järnhand över våran privata ekonomi men det finns en sak som vi måste ha för vår överlevnad: mat.

För det första, vi alla måste äta och dricka för att överleva men inflationen har inte bara påverkat hyran, smink och kläder. Den har infekterat hela samhället, speciellt mat. Inflationen har gjort att mat har blivit väldigt dyrt för oss konsumerar och gör att vi köper bara det vi behöver för att överleva. Problemet är dock att Ica, Coop och Axford inte gör saken enklare med att elda på med matpriserna.

Annons

Annons

Bild: Lars Brundin

För det andra, blir det stora problem för dem som inte har så mycket pengar. Om de har problem utan inflation vad tror ni att det gör för dem som sliter varje dag för att få bröd på bordet? De kommer inte att ha någon chans. Deras barn kommer inte kunna få den näring som de behöver, tack vare inflationen och matpriserna.

Ja, mina fiender i regeringen hävdar att det inte kommer fungera. Nyckelord, hävdar. Vårt grannland, Norge införde ett pristak och det funkar så varför kan inte vi? Jag vet att det kommer kosta genom att ha ett pristak, men det är därför man ska ha ett pristak så att inflationen inte skadar oss lika mycket, åtminstone när det gäller mat. I det långa loppet så kommer människor köpa mat utan att känna sig som om de betalar en mathyra.

Avslutningsvis så förväntar jag mig inte att jag läser det i tidningen nästa morgon om en pristak på matvaror. Men jag förväntar mig att folket kommer vakna och inse att för tillfället så kommer ett pristak vara det bästa som vi kan göra.

Kian Borgström Geraghty, en realistisk-tänkande medborgare

Annons

Fotnot från redaktionen: En lågpriskedja i Norge har infört ett ”pristak”, men det har inte införts något generellt pristak på mat i Norge.

Så här skriver du en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan