Annons

Annons

Annons

Skjutningar i Sverige

Skott mot lägenhet där familj låg och sov

Flera skott avlossades natten mot onsdagen mot och in i en lägenhet i Sätra i södra Stockholm. I lägenheten låg en familj och sov.

Tre män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för mordförsök.

Polis på plats efter att flera skott avlossats in i en lägenhet i Sätra i södra Stockholm.

Annons

– Strax efter klockan tre fick vi in ett stort antal samtal om att det skett en skjutning in i en lägenhet som ligger på första våningen i ett hus i centrala Sätra, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Skotten har gått in genom fönster och in i flera rum i lägenheten.

– Det var en familj som låg och sov i lägenheten men ingen har skadats fysiskt, säger Ola Österling.

Annons

Polisen satte in stora resurser i området, genomförde flera personkontroller samt förhörde vittnen. Vid 05-tiden på onsdagsmorgonen greps först en man misstänkt för inblandning i skottlossningen.

Annons

– Under jakten på gärningsmännen har vi gjort ett stort antal personkontroller och han har då kontrollerats och vi har kunnat rikta misstankar mot honom. Han är gripen och kommer att förhöras, säger Österling som inte utesluter att fler personer kommer frihetsberövas.

Strax före klockan 06 greps ytterligare två män misstänkta för inblandning i skottlossningen. Samtliga tre är enligt polisen i 20-årsåldern och de anhölls senare under dagen, misstänkta för mordförsök.

Det är ännu oklart om familjen i den utsatta lägenheten verkligen var målet för skottlossningen.

– Vi håller på att undersöka om det finns någon koppling mellan de gripna och familjen men också kontra andra som bor i fastigheten eftersom träffsäkerheten inte är den bästa bland kriminella och skotten kan ha varit riktade mot någon annan, säger Ola Österling.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan