Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Malmös ekonomiska prioriteringar borde hanteras bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Inflationen har naturligtvis inneburit att Malmös ekonomi drabbas av risken för stora underskott och man vädjar till regeringen om hjälp.

Då vore det kanske klädsamt att man först tittar på hur tillgängliga medel hanteras, för i Malmö finns ingen brist på resurser.

Ingen kan väl ha undgått hur Tekniska nämnden trots vissa nedskärningar detta år uppenbarligen har en alldeles för stor budget att hantera.

Annons

Annons

Davidshallsgatan byggdes nyligen om för expressbussar och cyklar. Arkivbild december 2022.

Bild: Hussein El-alawi

Till exempel ska nästan nyanlagda torg byggas om och för den galna idén med långa bussar ska mycket kostbara ingrepp i gatumiljön genomföras. Långa bussar som stora delar av dagen har väldigt få passagerare. Mindre bussar med tätare trafik i rusningstid vore för många ett klokare och rimligen mycket effektivare och billigare alternativ.

Därutöver göres årligen ett stort antal ingrepp i gatumiljön som förefaller bara vara motiverade av att göra av med budgetmedel i tid.

På grund av dessa felprioriteringar ska vi nu få en skola som trots ofta bristande resultat ska drabbas av nedskärningar. Ett samhälle som inte kan inse att framtidens fundament baseras på en fungerande skola får leta bland stjärnorna för att se den ljusnande framtid som skulle blivit vår.

Dra i nödbromsen, gör om och gör rätt!

Roland Wennick

Så här skriver du en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan