Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Spara inte på skolan – barnen förtjänar bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till: Nej – jag har inte förståelse för att skolan är dålig

Under veckan har Sydsvenskan rapporterat om hur Skånes kommuner sparar på skolorna.

Bild: Mats Amnell

Annons

Annons

Facken larmar om klasser som slås ihop, modersmålsstöd som dras in och tjänster som inte bemannas. Vänsterpartiet är inte förvånade över att besparingarna ger negativa effekter. Mindre pengar innebär färre elevassistenter, ökad undervisningstid för lärarna och sämre möjligheter att ge alla elever det vi är skyldiga att ge dem.

Efter valet fanns en majoritet i Malmö för ett rödgrönt styre. Tyvärr ville inte Socialdemokraterna lägga en budget där välfärden inte drabbades av besparingskrav. Ett vägval vi inte kunde eller kan ställa oss bakom. Medborgarna har sagt sitt, de vill ha en stark välfärd. Tyvärr vågar politikerna i övriga partier inte ta de beslut som krävs. Nu får barnen och alla som är verksamma i skolan betala priset för detta.

Verksamheterna tvingas istället agera med brandsläckning och lappning och lagning. Personalen som redan innan hade behövt bättre förutsättningar kämpar och slits ut. Samtidigt är de största förlorarna såklart eleverna. För dem är varje termin lång tid för att lära och utvecklas. Med sämre bemanning, möjligheter till långsiktig planering och satsningar berövas eleverna på denna rättighet.

Om politikerna från övriga partier vill att Malmö ska vara den levande, innovativa och trygga stad som de säger sig vilja ha så håller det inte att spara på grunden för detta. Malmö och dess invånare förtjänar bättre. Vi kommer inte sluta att kämpa, utan vi är redo att satsa på vår framtid.

Annons

Annons

Lyssna på Vänsterpartiet och gör om, gör rätt. Spara inte på skolan - barnen förtjänar bättre.

Boel Pettersson, ledamot Kommunfullmäktige och ersättare Grundskolenämnden

Så här skriver du en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan