Annons

Annons

Annons

Näringsliv

Sydsvenskan och MFF för människor samman i nygammalt möte

Malmömötet väcks till liv igen. Och den här gången är det Malmö FF och Sydsvenskan som vill få folk från olika delar av samhället att mötas.

– Vi har pratat mycket om tillit och ansvar inför den här premiären, säger Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje.

Text

Moa Lundqvist, Dilan Apak, Henrik Rydström, Amanda Romare, Andreas Cervenka och Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan deltar alla i Malmömötet den 10 maj.

Bild: Sydsvenskan, Bildbyrån, TT

Annons

Sedan 1977 har Malmömötet samlat tunga namn inom främst politik och näringsliv för att diskutera aktuella frågor. Efter att evenemanget har haft paus några år är det dags för nystart, den 10 maj på Eleda stadion.

– Tanken med Malmömötet förr var att tunga beslutsfattare möttes i Malmö i debatter kring aktuella frågor. Idag när var och en kan nå statsministern på Twitter känns det viktigare att människor möter varandra och talar om det som är viktigt på riktigt. Och bygger relationer, säger Heidi Avellan, politisk chefredaktör, som ledde Malmömötet under flera år och är moderator nu.

Så här såg det ut sist det begav sig, 2014. Heidi Avellan, Kajsa Ekis Ekman, Marita Ulvskog, Jasenko Selimovic, och Ann-Cathrine Jungar på scen.

Bild: Herman Omstedt

Annons

Samarbetet mellan Sydsvenskan och MFF är nytt och kom till efter ett initiativ från Malmö FF. Tanken var och är att skapa bra möten och bidra till ett bättre offentligt samtal.

Annons

– Vi lever i en tid där vi kanske mer än någonsin behöver föra människor samman för att gemensamt skapa bättre förutsättningar att lösa de kollektiva utmaningar vårt moderna samhälle ställer oss inför. I Malmö FF vet vi att människor tillsammans kan åstadkomma helt fantastiska saker, saker få på förhand trott var möjliga. Vår ambition med Malmömötet är att skapa en plattform för människor i och omkring Malmö att göra just det, säger Anna Nordström Carlsson, CCO och marknadschef i Malmö FF.

På programmet dyker bland andra humorduon Dilan Apak och Moa Lundqvist upp och Andreas Cervenka, författare till succéboken Girig-Sverige är på plats. Representanter för havredrycksföretaget Oatly, MFF:s tränare Henrik Rydström, och författaren Amanda Romare är också bokade.

– Vi är jättenöjda med programmet och hoppas att detta kan utvecklas till ett återkommande event på riktigt hög nivå, säger Jonas Kanje.

Fakta

Malmömötet har djupdykt i samtiden sedan 1977

• Malmömötet arrangerades första gången 1977 med rubriken ”Klarar vi sysselsättningen?” då bland andra Hans Cavalli-Björkman, då vd för SE-Banken samt budgetminister Ingemar Mundebo deltog.

• Därefter hölls mötet varje år med gäster från politiken och näringslivet – Olof Palme, Fredrik Reinfeldt, Anna Lindh, Rune Andersson, Amelia Adamo mfl.

• 2014 tog mötet en lång paus men återuppstår nu i samarbete med MFF, nypremiär den 10 maj på Eleda stadion i ett möte som leds av Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan.

Det finns några platser reserverade för Sydsvenskans läsare. Läs mer här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan