Annons

Annons

Annons

Malmö

Kraftig brand i avfall – släckningsarbete hela lördagen

En kraftig brand bröt ut på en återvinningsstation vid Bulltoftaparken på fredagskvällen. Röken drev över stora delar av Malmö. Eftersläckningsarbetet pågick under stora delar av lördagen.

Inbäddat innehåll

Vid 22-tiden på fredagen larmades räddningstjänsten om brand vid en återvinningsstation på Källvattengatan på Bulltofta i Malmö. Elden verkar ha börjat i en större hög träflis.

Det brann kraftigt när brandmännen kom på plats. Lågorna syntes tydligt från både Inre Ringvägen och väg 11, enligt vittnesmål till Sydsvenskan.

Redan strax före midnatt fick räddningstjänsten någorlunda pli på lågorna. Starka vindar under natten och morgonen blåste röken in i nordvästlig riktning.

Bild: Patrick Persson

Annons

Annons

Det luktar rök ända fram till Värnhem på lördagsmorgonen. På återvinningsstationen pågår räddningstjänstens arbete fortfarande för fullt med en handfull brandbilar på plats.

– Just nu är läget ganska lugnt. Vi håller på och flyttar högen som brinner tillsammans med företaget, samtidigt som vi sprutar vatten på högen så att den inte flammar upp, säger insatsledare David Palm.

TV: Insatsledare David Palm berätta om släckningsarbetet

Inbäddat innehåll

Eftersläckningen förväntades ta ytterligare cirka tio timmar.

– Hela högen ska ner via ett vattenbad så att det släcks ner, säger David Palm.

Uppröjning. Räddningstjänsten var ännu på lördagsförmiddagen på plats för att ta hand om den kraftiga brand som bröt ut på fredagskvällen.

Bild: Inas Hamdan

Det var så kallat RT-flis som brann, en typ av återvunnet träbränsle som tillverkas av bland annat gamla lastpallar och reglar. Personer som är känsliga för rök rekommenderas att hålla fönstren stängda, men röken utgör ingen fara.

– Rök generellt sett är inte bra att andas in. Samtidigt finns det grader i helvetet. Det ska vara ganska rent trä och då är det lite som en majbrasa eller någon som tänder sin kamin, säger David Palm.

Annons

Vad som orsakat branden är ännu oklart.

På lördagskvällen var även eftersläckningen avslutad och räddningstjänsten kunde i stort sett helt lämna platsen.

– Vi kommer att bevaka brandplatsen under natten och sedan titta till den i morgon bitti. Men nu ska läget vara väldigt lugnt där, säger Gustaf Sandell, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan