Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Detta är usel reklam för Malmö

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förtroendevalda i Malmö kommun nonchalerar oss Malmöbor ideligen.

En av insändarskribenten Lennart Larssons bilder från Malmö Central.

Bild: Lennart Larsson

Tänker speciellt på Tekniska nämnden där Andreas Schönström (S) är den ytterst ansvarige. Jag förstår nu att jag inte är ensam om missnöjet med såväl busskaoset som den undermåliga renhållningen. På senaste tiden har ju flertalet Malmöbor uttalat sina åsikter och missnöje här i Sydsvenskan, angående bland annat Tekniska nämndens agerande.

Annons

Annons

Jag har under en längre tid och vid många tillfällen anmält till såväl kommunens handläggare som direkt till Andreas Schönström att renhållningen är mycket undermålig.

Flertalet bilder på hur illa det ser ut på gator, torg, i och kring busskurer har jag bifogat. Men får endast till svar att de skall påtala ”entreprenören ”. Ibland kommer det ett svar att problemet är åtgärdat, vilket i 90 procent är lögn, då jag kontrollerat.

Jag kan inte förstå att en erfaren politiker, ansvarig för stadens renhållning, ej åtgärdar detta som skamfilar Malmö som en fin stad. Det mest skrämmande exemplet på hur grisigt det ser ut, är ju vid busshållplatserna utanför Centralen, dit flertalet av tillresta besökare kommer.

De får sin kanske första bild av Malmö där, och det blir inte bättre om man sedan promenerar upp längs Södergatan mot Gustav Adolfs torg. Detta är usel reklam för Malmö. B-A Hjelm liknelse om ett land i förfall är kanske inte helt fel beskrivit.

Jag vill också påstå att efter mina, på senare år, många besök i orter och städer, såväl i som utanför Europa, har jag inte tillnärmelsevis sett en sådan misskött renhållning som i Malmö. På de flesta orterna är det nästan kliniskt rent alltid, och det är ej ofta man ser skräp eller fimpar på marken.

Annons

Här i Malmö så verkar ansvariga inte bry sig, och inte heller ser man mycket uppmaningar till befolkningen att ej skräpa ner. Mitt hopp om bättring verkar tyvärr avta mer och mer.

Lennart Larsson

Så skriver du en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan