Annons

Annons

Annons

Mordet på Tove

18-årig kvinna överklagar livstidsdom

En 18-årig kvinna som dömts till livstids fängelse för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda överklagar domen, rapporterar P4 Jönköping.

Samtidigt begär åklagaren tillgång till ett nytt vittnesmål i den kommande hovrättsförhandlingen.

Två kvinnor som fällts för mord i Vetlanda överklagar domen. Arkivbild.

Annons

Den 18-åriga kvinnan vill att domen om mord ogillas och att domen om grovt gravfridsbrott ändras till gravfridsbrott. Överklagandet kommer tre dagar efter att den 20-åriga kvinna som också dömdes till livstids fängelse för mordet överklagade sin dom.

"Tingsrätten har felaktigt valt ut de delar av (20-åringens) och (18-åringens) utsagor som passar in i det domslut som tingsrätten önskat komma fram till och i övrigt bedömt deras uppgifter som icke trovärdiga", skrev 20-åringens advokat i överklagan.

Annons

Annons

Dessutom har advokaten begärt att en pensionerad rättsläkare vittnar i hovrättsförhandlingen, då man ifrågasätter den rättsläkare som vittnade i tingsrätten.

Åklagare Adam Rullman menar att den nya rättsläkaren är att betrakta som sakkunnig och att han därför måste lämna in sitt vittnesmål till hovrätten före rättegången, rapporterar P4 Jönköping.

Rullman anser att det inte går att hålla rättegången innan han fått veta vilka slutsatser rättsläkaren dragit av fallet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan