Annons

Annons

Annons

Lomma

Insändare
Så fantastisk skulle äldreomsorgen i Lomma kommun kunna bli

Ser nu chansen för Lomma kommun att hamna på topp med Sveriges bästa äldreomsorg. Benämn det gärna som ”Fantastiskt Boende”. För det kan det bli. En lösning som hela Sveriges kommuner kommer att bli avundsjuka på. Våra äldre är värda en bra miljö att fortsätta sina liv i.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I en ny form av äldreboende skulle fler kunna trivas tror Bo Nors.

Bild: Roland Bengtsson

Annons

Idag jobbar man hela tiden på att de äldre, oavsett tillstånd, skall fortsättas att behandlas i hemmet. Känns lite ovärdigt att se fram emot denna situation för många av oss.

Nu skall ju, om våra ledande politiker får bestämma, delar av Bjärreds vångar bebyggas med nya bostäder. Här skulle man kunna kräva av blivande byggentreprenör att avsätta en rejäl bit av marken till ett förnämligt bygge för våra äldre. Ser även hur många fler bostäder blir friställda för nyfikna som vill flytta till Bjärred.

Annons

Annons

Ett bygge som innehåller trivsamma rum för boende, utrustning i form av bowlingbana, biljardbord, simbassäng, restaurang, sällskapsrum och kanske även övernattningsmöjligheter för nära och kära anhöriga. Barn och barnbarn kan komma lite mer sporadiskt på besök. Ta sin mormor eller farmor med sig till restaurangen och njuta god mat tillsammans.

Ser det som ett tillfälle att få en mer personlig relation mellan personal och boende. Alla lär känna varandra. Personalen får större möjligheter att umgås och prata med de boende.

Finns många fler argument, men det kan ju växa fram. Nu säger många att det kommer att kosta en massa pengar. Javisst, initialt blir det en hög utgift, men tror på att man inom ganska snar framtid kan se stora vinster genom det nya arbetssättet.

Jag tror vi vinner fler poäng på att ta hand våra äldre än att kosta på oss ett nytt kommunhus och att bygga ett gymnasium, som många av våra intervjuade ungdomar inte vill ha. Dessa ungdomar vill fortsätta sina studier i Lund eller Malmö i första hand. De pengar vi skulle kunna spara på detta tror jag med råge räcker till att täcka de initiala kostnaderna. Är fullt övertygad om detta skulle ge kommunen många plus, både ekonomiskt och värdemässigt.

Annons

Fortsätter att hoppas på detta gör

Bo Nors

uti Bjärred

Så här skriver du en insändare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan