Annons

Annons

Annons

Fotboll: Champions League

Pep: ”Det var inte lätt för Erling”

Vi har vant oss vid att Erling Braut Haaland spelar huvudrollen för Manchester City. Men i Champions League-semifinalen mot Real Madrid gick han inte att känna igen.

Norrmannen var anonym.

– Det var inte lätt för Erling, säger tränaren Pep Guardiola efter 1–1-matchen.

Erling Braut Haaland hade det inte lätt mot Real Madrid.

Annons

Erling Braut Haaland har svarat för tolv mål i Champions League den här säsongen – och sanslösa 35 fullträffar på 32 matcher i Premier League – och därför var förväntningarna på honom höga inför tisdagens första semifinal i Champions League borta mot Real Madrid.

Men Haaland var sig inte lik.

Den här gången blev det bara en blek biroll.

Försvaras av Pep

Real Madrid-försvaret plockade bort norrmannen fullständigt och enligt nyhetsbyrån NTB rörde han bollen vid blott 21 tillfällen, minst antal gånger av samtliga spelare på planen.

Annons

Annons

– Det var inte lätt för Erling. Han hade inte mycket utrymme och det låg hela tiden en back nära honom. Men han är begåvad och lyckades ändå komma till chanser, säger Manchester Citys tränare Pep Guardiola till BT Sport.

Spelade tufft

Chanserna Guardiola talar om satte inte Real-målvakten Thibaut Courtois på särskilt stora prov och hemmalagets försvarare Antonio Rüdiger – som var i flera dueller med Haaland – menar att spanjorerna hade full kontroll på honom under hela matchen.

– Han är farlig när de andra hittar fram med passningarna till honom. Vi var bra på att stänga ner honom och var tuffa mot honom i en-mot-en-situationerna, säger Rüdiger enligt norska TV2.

Semifinalreturen i Champions League spelas om en vecka, den gången med Manchester City som hemmalag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan