Annons

Annons

Annons

Fotboll: Ligue 1

Scaloni: "Viktigt att Messi är lycklig"

Saudiarabien, Barcelona eller kanske USA?

Lionel Messis framtid har blivit en världsangelägenhet.

Hur huvudpersonen själv resonerar vet ingen.

– Fokus är att han ska vara lycklig, säger Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni.

Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni, till höger, vill att Lionel Messi, till vänster, ska vara lycklig. Arkivbild.

Annons

Spekulationerna går just nu på helfart.

Var ska Lionel Messi spela fotboll nästa säsong?

Messi blev nyligen avstängd av klubblaget Paris Saint-Germain efter att ha missat ett träningspass och i stället rest till Saudiarabien. Avstängningen är numera hävd, men superstjärnan tycks ändå inte ha någon framtid i den Qatar-ägda Paris-klubben. Kontraktet går ut efter säsongen och enligt uppgifter till AP är Messi klar för en mångmiljardflytt till just den saudiska ligan.

Annons

Annons

Messis pappa, Jorge, menar dock att ingenting är hugget i sten och i vassen lurar både FC Barcelona och MLS-laget Inter Miami, som gärna ser Messi hos sig nästa säsong.

Viktigt att trivas

En flytt till Saudiarabien skulle innebära hård kritik mot Messi, och i Paris har PSG:s hängivna supportrar redan tröttnat på honom och de verkar inte ha någonting emot att han lämnar. Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni säger i en intervju att Messi måste behandlas med respekt.

– Låt honom flytta dit han trivs med både sina lagkamrater och med klubbens supportrar, säger Scaloni enligt Goal.

Landslaget påverkas inte

Scaloni menar att en eventuell flytt till den saudiska ligan, som inte håller samma kvalitet som ligorna i Europa, inte kommer att påverka Messis kvalitet eller för den delen Argentina som landslag.

– För oss spelar det ingen roll. Det som är viktigt är att han är glad och nöjd när han kommer till landslaget, vårt fokus är att han ska vara lycklig, säger Scaloni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan