Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Är Schönströms nya bussar viktigare än Malmös skolbarns framtid?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur kan (S) skära ned på skolornas budget med 200 miljoner samtidigt som man vill lägga 500 miljoner på en ny busslinje med långa expressbussar från Limhamn?

Det är ett politiskt skrytprojekt som Malmö inte behöver.

Bild: Lars Brundin

Annons

Däremot har vi i lång tid kunnat läsa om de skrikande behoven i Malmö skolor; rapporter om överbelastade lärare, bristande undervisning och elever som varken får extra stöd eller de anpassningar som skollagen säger de har rätt till.

Malmö lägger redan minst pengar per elev i skolan, jämfört med Stockholm och Göteborg (Kolada) och ändå ska det göras stora besparingar här.

Forskning visar att skolframgång är en av de starkast skyddande faktorerna för barn (Skolverket). I en stad som Malmö är det extra viktigt att alla barn får en chans att lyckas i skolan för att inte hamna i utanförskap och kriminalitet. I tillägg är skolan ett av de bästa integreringsverktyg vi har – det är inte här vi ska dra åt budgeten först och främst!

Annons

(S) sitter vid makten och ska spara miljoner i skolan, samtidigt som partiet villigt öser ut över dubbelt så många miljoner på nya expressbussar från Limhamn till stan. Det visar hur (S) totalt missar de riktiga behoven som Malmöborna har, och istället lägger skattepengar på prestigefyllda projekt som de nya expressbussarna är.

Vi Kristdemokrater vet hur viktigt det är att alla barn lyckas i skolan och då kan man inte skära ned på de yngsta medborgarnas framtidsmöjligheter!  Vi behöver se till att skolan får tillräckliga resurser så att lärare får bättre arbetsmiljö och eleverna får det stöd de har rätt till.

För oss är det viktigaste i politiken att människan är i centrum – inte skrytprojekt som kostar massa skattepengar!

Annons

Stina Brännström Johansen, vice ordförande Kristdemokraterna Malmö

Patrik Ruppel, ordförande Kristdemokraterna Malmö

Så skriver du en insändare

Läs mer:

Schönström: ”Vi rustar Malmö för framtidens kollektivtrafikbehov”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan