Annons

Annons

Annons

Fotboll: MFF herr

Peña åtalas för grovt rattfylleri och olovlig körning

Sergio Peña tvingas till rättegång, rapporterar Sportbladet. MFF-stjärnan åtals för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Text

Bild: LUDVIG THUNMAN

Annons

Försvaret hade hoppats på ett strafföreläggande. Det innebär att om en person erkänner ett mindre allvarligt brott kan denne få ett bötesstraff och slippa rättegång.

27-åringen har erkänt grovt rattfylleri. Han förnekar dock olovlig körning. Peña har ett peruanskt körkort han missat att omvandla till svenskt.

Men åklagaren vill att Sergio Peñas fall prövas i domstol, skriver Sportbladet.

Annons

Annons

Den 31 maj ställs MFF-stjärnan inför rätta. Sannolikheten är liten att straffet blir hårdare än en villkorlig fängelsedom och böter.

Det var för tre veckor sedan som Sergio Pena stoppades av polis i Malmö. Han hade då kört för fort – närmare 70 kilometer i timmen på en 40-sträcka – och gjorde en regelvidrig omkörning där han korsade en heldragen linje.

Enligt stämningsansökan hade peruanen 1,3 promille alkohol i blodet. I förhör har Peña berättat att han hade druckit fyra glas vin innan han satte sig bakom ratten.

– Jag hade varit ute och ätit middag på en uteservering och där hade jag druckit två glas vin. Efter detta gick jag till en uteservering och drack en kopp kaffe samt två glas vin till. Sedan tog jag min bil som var parkerad vid Lilla Torg och körde mot min hemadress, säger Sergio Peña i förhör.

Malmö FF valde att inte stänga av Sergio Peña efter händelsen. Enligt Sportbladet har MFF bestraffat mittfältaren med en månads löneavdrag, motsvarande 200 000–350 000 kronor.

Läs mer: MFF-spelaren Sergio Peña fast för grov rattfylla: ”Han är djupt ångerfull”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan