Annons

Annons

Annons

Vellinge

Nytt rekord: Lågprisarvinge köper sommarhus för 47 miljoner

Nu har det dyraste huset någonsin sålts i Falsterbo: En praktvilla på 690 kvadratmeter. Pris: 47 miljoner kronor.
– Jag kommer bara använda huset några veckor på sommaren, säger köparen Björn Haid.

Text

Tiorumsvillan i Falsterbo har utsikt över Flommens golfbana och havet. Nu har det sålts får 47 miljoner kronor. Den nya ägaren kommer att använda huset som sommarboende.

Bild: Residence Fastighetsmäkleri

Annons

Huset ligger i Falsterbo med fantastisk utsikt över havet och Flommens golfbana. Den rymliga villan har tio rum och kök. Bland faciliteterna märks bland annat hiss, pool, gästhus, nio toaletter samt underjordiskt garage för sex bilar. Huset byggdes 2004 och tomten är på 2 290 kvadratmeter.

– Det är en av de mest spektakulära fastigheterna vi har i Skåne.

– Jag förväntar mig prisrekord, sa mäklaren Jörgen Göransson när huset bjöds ut till försäljning för ett år sedan.

Och visst blev det rekord: Köpesumman på 47 miljoner kronor gör huset till det dyraste som någonsin sålts i Falsterbo. Men den nya ägaren kommer bara att använda huset som sommarstuga:

– Jag kommer inte att vara mycket där. Maximalt två månader på sommaren. Den svenska sommaren är ju väldigt vacker, säger köparen Björn Haid till Sydsvenskan.

Annons

Annons

Björn Haid är barnbarn och arvtagare till Clas Ohlson, som startade lågpriskedjan med samma namn. Björn Haid har själv jobbat flera decennier i företaget, men bor nu i Schweiz, vid Luganosjön på gränsen till Italien.

– Det är lite hett på sommaren här, det är 40 grader ibland. Så jag glädjer mig över att ha något i Sverige.

Huset är på 690 kvadratmeter. Vid poolen ligger ett bastuhus och mot vägen ett gästhus.

Bild: Residence Fastighetsmäkleri

Ett skäl till att Björn Haid vill ha ett sommarställe i Skåne är att hans dotter bor här: Den kända dressyrryttaren Charlotte Haid-Bondergaard.

– Man ska ju investera, som det heter… då är det bättre att investera där man har sina barn och barnbarn, säger Björn Haid.

Prylkedjan Clas Ohlson är känd för sina pressade priser. Och även när det gäller huset i Falsterbo prutade Clas Ohlson-arvingen rejält:

– Jag fick det till ett bra pris. Annars hade jag inte köpt det, säger Björn Haid.

När huset lades ut till försäljning hoppades mäklaren få ett bud på minst 75 miljoner kronor. Men även om priset blev betydligt lägre är 47 miljoner kronor fortfarande rekord för en villa i Falsterbo.

Annons

Numera är detta det näst dyraste huset i Falsterbo. Huset på Måkläppsvägen är på 249 kvadratmeter och har utsikt över golfbanan, havet och solnedgången. Huset köptes 2021 för 45 miljoner kronor.

Bild: Ekelund Göteborg New York

Annons

Det gamla rekordet i Falsterbo var på 45 miljoner kronor, när ett hus såldes på Måkläppsvägen 2021. Köpare den gången var Jan ”Bröli” Dinkelspiel, känd från ”Expedition: Robinson” och den adliga finansfamiljen bakom Nordnet Bank och Öhman Fonder.

Det dyraste huset i hela Skåne 2021 kostade 55 miljoner kronor och ligger med utsikt över Ljunghusens golfbana. Det är också prisrekord för en villa i Vellinge kommun.

Bild: Lars Brundin

Det allra dyraste huset på Näset såldes också 2021 – i Ljunghusen. Det huset kostade 55 miljoner kronor och var årets dyraste hus i hela Skåne. Rekordvillan ligger med utsikt över Ljunghusens golfbana. Det nybyggda huset är på 448 kvadratmeter och köptes av hustrun till havredryckföretaget Oatlys vd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan