AnnonsJulius Biljettservice

Mamma Mia! The Musical sätts upp under bar himmel på Mölleplatsen

Direkt från London kommer i sommar West End-versionen av Mamma Mia! The Musical till Mölleplatsen i Malmö för fem exklusiva föreställningar under bar himmel. Då är alla välkomna att njuta av högklassig underhållning till en picknick – eller varför inte passa på att äta på den grekiska tavernan du kommer känna igen från filmen och musikalen?

Det blir fem föreställningar på Mölleplatsen i sommar: I" den engelska uppsättningen har man byggt upp tavernan, så det kommer vi också att göra."

Köp biljetter till Mamma Mia! The Musical här

De fem föreställningarna mellan 27 och 30 juli arrangeras av Julius Production och Live Nation. Julius Production drivs sedan 1972 av Julius Malmström, som har en lång historia med Björn och Benny, vars ABBA-musik som bekant bygger upp Mamma Mia! The Musical. Julius lärde känna Björn och Benny redan under tiden de två tillsammans med sina fästmör Agnetha och Anni-Frid turnerade runt i folkparker under namnet Fästfolket. Han arrangerade också både den sista konserten med ABBA innan de slog igenom i och med vinsten i Eurovision 1974, och en av de första på deras första europaturné efter segern.

Så när möjligheten kom att arrangera Mamma Mia! utomhus var det inte något att tveka om, trots att det var många år sedan Julius senast gjorde ett utomhusarrangemang.

Julius Production drivs sedan 1972 av Julius Malmström, som har en lång historia med Björn och Benny, vars ABBA-musik som bekant bygger upp Mamma Mia! The Musical.

Julius driver även sedan 1992 Nöjesteatern i Malmö, och han berättar:

– För länge sedan kallades Malmö för Operetternas stad, för det spelades väldigt mycket operetter här. Men så småningom kom musikalerna och tog över, och vi har satt upp många musikaler på Nöjesteatern. Så småningom tyckte vi att vi kunde marknadsföra Malmö som Musikalernas stad istället, och det gjorde vi med framgång. Men på somrarna brukar det inte spelas några, eftersom teatrarna stänger. Svenskar verkar inte vilja gå inomhus på somrarna, även om man lugnt kan säga att det inte är sol varje dag.

Där kan man köpa mat i grekisk stil om man vill. Men det ska också bli kul att folk får ta med sig egen picknick

Att Mamma Mia! ska spelas under bar himmel gav också ett par möjligheter som Julius tycker är trevliga:

– I musikalen sitter man på ett torg och äter på en grekisk taverna, och i den engelska uppsättningen har man byggt upp tavernan, så det kommer vi också att göra. Där kan man köpa mat i grekisk stil om man vill. Men det ska också bli kul att folk får ta med sig egen picknick. Det brukar alltid stå att det är förbjudet att ta med eget, men det är klart man ska få!

"I musikalen sitter man på ett torg och äter på en grekisk taverna"

Framför scenen kommer det finnas 500 sittplatser för dem som vill sitta bekvämt, och bakom det finns det gott om plats för picknickfiltar.

– Mölleplatsen känns som den helt riktiga platsen. Det är en stor yta så att man kan bre ut sig med filtar och campingstolar, det är en fin omgivning med Malmöhus slott, och det är nära Ribban om man vill ligga där och bada på dagen innan man kommer för föreställningen på kvällen, säger Julius.

Scenen kommer bli en av de största i Sveriges historia, berättar Julius:

– Den behöver vara 22 meter i scenöppningen och 15 meter i djupet, för att få plats med 50 musikalartister samtidigt på scen. Det kommer 30 teatertekniker från England och så har vi lika många här, det är väldigt många involverade i scenbygget. Det är ett stort jobb att planera alla pusselbitar innan vi ska börja bygga på plats den 21 juli. Det är once in a lifetime man gör detta!

"Mölleplatsen känns som den helt riktiga platsen" säger Julius Malmström.

Fakta

Mamma Mia! The Musical – på Mölleplatsen

• Mamma Mia! The Musical framförs på engelska som en del av turnén MAMMA MIA! UK & International Tour.

• Det blir fem föreställningar på Mölleplatsen mellan torsdag den 27 juli och söndag den 30 juli.

• Ingen åldersgräns, men rekommenderad ålder från 5 år på grund av blinkande ljus.

• Picknick får gärna tas med, men mat, folköl och soft drinks kommer även att säljas på plats.

• Biljetter köps via Julius Biljettservice.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan