Annons

Annons

Annons

Fotboll: MFF herr

Hejaklack eller sval granskare – så skriver vi om Malmö FF

Text

Bild: LUDVIG THUNMAN

Kaffe, kaka – åtta raka.

I dag spelar MFF tidig seriefinal mot Häcken och hela stan viftar med ljusblåa halsdukar. Nya tränaren höjs till skyarna och harmonin är total.

Vilken är Sydsvenskans roll då? Hejaklacksledare eller sval granskare?

Malmö FF:s herrar har länge dominerat Malmö. Det finns få saker som kan förena staden så tydligt som just Himmelsblått. Alla är välkomna till Stadion – det enda som krävs är kärlek till MFF.

Och när det går så bra som det gör just nu så är det så många som har lite närmare till ett leende. Malmö FF påverkar Malmös mentala hälsa helt enkelt.

Annons

Och det är klart att du ska låta dig dras med, känna atomsfären. Hoppa om du älskar Malmö, liksom.

Annons

Men att som seriös tidning bevaka ett så dominerande fotbollslag som Malmö FF ställer höga krav. Det räcker verkligen inte att bara ställa sig i hyllningskören och ropa ”Framåt Malmö”.

Vi skriver om MFF av flera olika skäl.

• Det är väldigt många av våra läsare som har en relation till laget och som bryr sig om hur det går. En del vill veta varenda taktisk disposition och skulle gärna se att vi direktsände alla träningar. Andra nöjer sig med att följa laget lite grann när det verkar gå bra. Att MFF:s matcher engagerar många av våra läsare är hur tydligt som helst.

Inbäddat innehåll

• MFF är en otroligt viktig kraft i Malmö. Det som laget och föreningen gör berör väldigt många, vilket skapar en viss maktposition. Detta kombineras med att MFF omsätter enorma summor pengar varje år, varav en icke oansenlig del är publikintäkter.

• Dessutom blir spelare och ledare offentliga personer. En del i MFF:s ledning ska betraktas som makthavare, medan spelarna kanske mer får ses som förebilder och representanter för ett klubbmärke som engagerar en hel bygd.

Det är det här vi har med oss när vi skriver om Malmö FF. Våra viktigaste uppgifter är att bevaka det MFF gör, på planen och utanför, och att granska verksamheten från så många synvinklar som möjligt. Det inbegriper spelarbetyg, matchtexter, granskningar kring löner, övergångssummor, årsbokslut, arbetsmiljö och så vidare.

Annons

Annons

Vi är inte på plats på dagens seriefinal för att boosta MFF:s varumärke eller för att vara en del i framgången. Och vi duckar verkligen inte för de tuffare ämnena som dyker upp på vägen – exempelvis bevakningen och frågorna kring Sergio Peñas rattfylleri.

Inbäddat innehåll

Vår absolut starkaste lojalitet känner vi till er som läser. Det viktigaste är att ni får bra och oberoende journalistik om MFF – oavsett om vi får se nionde raka eller första poängförlusten mot Häcken idag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan