Annons

Annons

Annons

10-årig flicka död efter fall

Tioårig flicka död efter fall från skoltak i Svedala

En tioårig flicka dog efter att ha fallit från ett tak vid Kyrkskolan på söndagskvällen. Enligt polisen har man tidigare haft problem med spring på skoltaken.
– Då kom det fram att det fanns en utmaning på Snapchat och Tiktok om att springa på skoltak. Men jag vet inte om det är vad som ligger bakom just det här fallet, säger Paul Nilsson, kommunpolis i Svedala.

Text

Inbäddat innehåll

Flaggan är hissad på halv stång utanför Kyrkskolan i Svedala.

– Det är en fruktansvärd händelse för alla berörda. Våra tankar går till vårdnadshavare, kompisar, personal på skolan och klasskamrater, säger Lise-lott Nilsson, områdeschef för grundskolan i kommunen.

Det var hon som, med föräldrarnas tillåtelse, lämnade beskedet på måndagsmorgonen att en tioårig flicka dött av sina skador efter att hon fallit ner från ett tak på skolans område.

Skolan, som har elever från förskoleklass upp till årskurs tre, har mobiliserat sitt kristeam bestående av bland andra kuratorer och skolsköterskor. Eleverna blev informerade om händelsen under morgonen,

Annons

Annons

– Vi ska vara uppmärksamma på de barn, elever och personal som mår fruktansvärt dåligt i den här stunden och fånga upp och stötta och hjälpa dem så gott vi kan, säger Lise-lott Nilsson.

Polisen ryckte ut till Kyrkskolan i Svedala efter att en flicka fallit från idrottshallens tak.

Bild: Johan Nilsson/TT

Det var strax efter klockan 20 på söndagskvällen som polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till skolan. Den tioåriga flickan hade fallit ungefär tio meter från idrottshallens tak. Flickan var där ihop med sin kompis.

– Vi var först på plats. Vi gjorde det vi kunde, tills sjukvården var på plats, säger Arly Jensen, räddningsledare vid räddningstjänsten i Svedala.

Polisen misstänker inget brott, men har ändå upprättat en anmälan om vållande till annans död. Det är rutin för att kunna reda ut vad som egentligen hände i samband med olyckan.

– Vi vill gå till botten med vad som hänt och så småningom kommer det hållas förhör, säger Paul Nilsson, kommunpolis i Svedala.

Han berättar att skolan haft problem med barn och ungdomar som sprungit på taken förut. Förra sommaren var fenomenet utbrett, inte bara i Svedala utan i hela landet.

– Då kom det fram att det fanns en utmaning på Snapchat och Tiktok om att springa på skoltak. Men jag vet inte om det är vad som ligger bakom just det här fallet, säger Paul Nilsson.

Annons

Flaggan vajar på halv stång vid Kyrkskolan.

Bild: Bengt Arvidson

Annons

Han vill ändå uppmana föräldrar att prata med sina barn om vad som försiggår på sociala medier.

– Det är viktigt att vårdnadshavarna får inblick i det här och jag vill belysa att vi har ett problem med detta.

Polisen för en regelbunden dialog med kommunen och kommer diskutera vilka förebyggande åtgärder som kan bli aktuella. Paul Nilsson vill i övrigt inte kommentera olyckan.

– Det är väldigt mycket spekulationer just nu. Vi får se var utredningen tar vägen.

Lise-lott Nilsson, områdeschef för grundskolan i kommunen.

Bild: Bengt Arvidson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan