Annons

Annons

Annons

Sverige

Explosioner och misstänkt föremål i Norrköping

Dubbla explosioner inträffade under natten mot torsdagen med ett par minuters mellanrum vid två flerfamiljshus i Norrköping. Senare hittades ett misstänkt farligt föremål på en tredje adress.

Text

Två explosioner inträffade under natten till torsdagen. På morgonen larmades polisen till en tredje adress om ett misstänkt farligt föremål.

Annons

Klockan 02.03 larmades polisen om en detonation på Bråbogatan i Norrköping. Fyra minuter senare kom samtal om en andra detonation på Trädgårdsgatan ett par kilometer därifrån.

I båda fallen rör det sig om explosioner utanför flerfamiljshus. Inga personskador har rapporterats, och de boende har kunnat vara kvar i sina lägenheter. Vid det ena huset har porten fått stora skador.

Annons

– Det är kraftiga detonationer, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Annons

Strax före klockan 06 larmades polisen till en tredje adress, ett stenkast från platsen för den första explosionen, där en boende påträffat ett misstänkt farligt föremål utanför ett flerfamiljshus. I väntan på Nationella bombskyddet utrymdes fastigheter och lokaler i närheten.

– Vi har gjort en första bedömning av föremålet, och med med vetskap om de tidigare händelserna under natten så bedömer vi det som ett misstänkt farligt föremål.

TT: Misstänker ni att händelserna hänger samman?

– Vi hanterar ärendena separat och vill än så länge inte koppla ihop dem, men tittar givetvis på om det finns kopplingar.

Vid 9-tiden var Nationella bombskyddet framme på platsen med bombvagn, robot och tekniker. En timme senare hade föremålet, som enligt bombskyddet är "ofarligt i nuläget", tagits omhand. Polisen meddelade samtidigt att avspärrningarna runt platsen skulle hävas.

Explosionerna utreds som allmänfarlig ödeläggelse och det misstänkta föremålet som försök till samma brott. Det fanns vid 9-tiden ingen gripen eller misstänkt.

Polis och avspärrningar vid en av adresserna där något exploderade under natten mot torsdagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan