Annons

Annons

Annons

Ishockey: VM

VM-profiler att följa i slutspelet

Slutspelsdags i ishockey-VM och dags för de stora hjältarna att kliva fram.

Här är några hos Tre Kronors slutspelskonkurrenter som redan har levererat och några som väntas kliva fram när allt ska avgöras.

Text

Dominik Kubalik jublar. En vanlig syn under VM där den tjeckiske stjärnan hittills gjort åtta mål.

Annons

+ Dominik Kubalik, forward, Tjeckien.

Detroitforwarden har öst in mål under gruppspelet och är uppe i åtta fullträffar. Leder förutom målligan också poängligan med tolv pinnar. Har nätat i fem av sju matcher och är ett hot mot ett formtoppat USA.

Mikko Rantanen.

Annons

+ Mikko Rantanen, f, Finland.

VM:s största stjärna kom med höga förväntningar på sig efter en 55-målssäsong i NHL – men är fortfarande mållös.

Han har visserligen bidragit offensivt med åtta målgivande passningar, men ska ett Finland som inte har övertygat gå hela vägen så måste Rantanen börja göra mål. Till att börja med i kvarten mot Kanada.

Cutter Gauthier.

Annons

+ Cutter Gauthier, f, USA.

Den stora överraskningen i USA:s lag. Alla visste att den 19-årige collegespelaren är en stor talang – han blev draftad som nummer fem i första rundan av Philadelphia i fjol – men att han skulle bli USA:s bäste målskytt var en högoddsare.

Det är han i alla fall efter gruppspelet där det blivit sex fullträffar. Född i Skellefteå vintern 2004 där pappa Sean då vaktade kassen för Västerbottenslaget som återfanns i allsvenskan.

MacKenzie Weegar, till höger.

+ MacKenzie Weegar, back, Kanada.

Den 29-årige stjärnbacken från Calgary har öst in poäng hittills. Han är tvåa i backarnas poängliga efter Henrik Tömmernes (tio assist), men har stått för både mål (3) och assist (6). Skrev i oktober i fjol ett nytt åttaårskontrakt med Calgary värt motsvarande sammanlagt drygt 530 miljoner kronor.

Annons

Leonardo Genoni.

+ Leonardo Genoni, mv, Schweiz.

Leder målvaktsligan i VM på 96,61 i räddningsprocent och har på tre vinstmatcher hållit nollan i två. Den 35-årige veteranen från Zug har hållit en hög nivå – men schweizarna har dessutom ett bra alternativ med Tjeckienfödde Robert Mayer som också har spelat tre matcher och vunnit alla.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan