Annons

Annons

Annons

Malmödarlings

Hela The Cardigans kommer aldrig att återförenas

Cardigans kommer aldrig att återförenas igen. Gitarristen Peter Svensson har stängt dörren för gott. Det avslöjar sångerskan Nina Persson i det nya avsnittet av podden ”Malmödarlings”. Där berättar hon också om planerna på att flytta tillbaka till New York, om sitt arbete i Köpenhamn och vad hon tycker mest och minst om med Malmö.

Inbäddat innehåll

”Malmödarlings” är en podd om en speciell stad och människorna som gör den speciell. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – exempelvis Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts.

Annons

Efter fjorton år tog de fem The Cardigans-medlemmarna en paus 2006. Efter turnén med senaste albumet ”Super Extra Gravity” var alla slutkörda och de valde att fokusera på annat i livet.

Annons

Sedan dess har gitarristen Peter Svensson inte stått på scen med The Cardigans. Han har istället fokuserat på att skriva låtar till andra artister.

Nina Persson.

Bild: Lars Brundin

2012 valde de andra medlemmarna att börja göra ströspelningar igen tillsammans med gitarristvikarien Oskar ”Moto Boy” Humlebo. Men under alla åren har det varit ett frågetecken om Peter Svensson skulle vara intresserad av att göra grejer med de gamla vännerna. Nu är det inte längre ett frågetecken. Det avslöjar sångerskan Nina Persson i Sydsvenskans podd ”Malmödarlings”.

– Peter har lämnat besked nu om att han inte vill vara med något mer. Där har vi ringt det sista samtalet. Vi har inte ringt det sista samtalet som vänner, men vi ska inte fråga mer. Där har han äntligen gett oss ett klart svar, säger Nina Persson i podden.

Har det varit frigörande för er andra?

– Jag tycker det är skönt. Det har satt punkt för många fantasier som kan ha slagit rot. Det är skönt att veta vilka premisser vi jobbar efter, säger Nina Persson.

På frågan om det innebär att de andra medlemmarna nu kan skriva egna låtar till The Cardigans blir svaret nej.

Annons

Annons

– Där är min konstnärliga inställning att det då är bättre att de som har bra idéer kan starta något nytt. Det känns friskare. Vi behöver inte hålla liv i liket till vilket pris som helst, säger Nina Persson.

Nina Persson i Malmödarlings-studion.

Bild: Lars Brundin

I podden ”Malmödarlings” kan man också höra Nina Persson berätta om planerna på att flytta tillbaka till New York igen med sin familj. Hon berättar även om sitt arbete i Köpenhamn, om för- och nackdelar med Malmö och hur hon ställer sig till ett 30-årsjubileum på Malmöfestivalen nästa år.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan