Annons

Annons

Annons

Golf

Stark tog andra raka i Las Vegas

Maja Stark vann matchen mot kinesiskan Yu Liu i LPGA-tourgolfen i Las Vegas.

Maja Stark, här i en bild från första dagens spel.

Annons

Maja Stark vann sex av hålen, medan Yu Liu knappade in avståndet genom att ta hem fyra.

Stark pekade på tålamodet som extra framgångsrikt.

– Jag blev inte för nervös när hon vann ett hål. Jag antar att jag hade lite försprång för hon började inte så bra. Inte jag heller, men jag tror att jag var upp tre på de fyra första, så det gav mig lite skydd så att jag kunde svinga lite mer fritt, säger svenskan efter matchen.

Annons

Annons

"Kan fortfarande missa"

Maja Stark har nu vunnit de två inledande matcherna. De sexton gruppvinnarna går vidare till helgens utslagsmatcher.

– Jag kan fortfarande missa, någon kan passera mig, man kanske slutar i kvalspel. Så jag ska bara försöka att göra det jag gjort, för det har uppenbarligen fungerat de senaste två dagarna.

Anna Nordqvist var en annan av de elva spelarna som vann sin andra match i rad. Det blev rätt dramatiskt, då svenskan tappade en ledning med fyra under till endast "en upp" mot amerikanskan Lauren Coughlin.

Nordisk duell

Linn Grant besegrade finländska Matilda Castren efter att ha kämpat ikapp ett rejält underläge.

– Jag hade bara inställningen att det är en svår golfbana, så allting kan hända på alla hål. Man måste bara fortsätta att träffa fairways och försöka att träffa de där greenerna. Ofta vinner man ett hål på par för att de är så svåra, säger hon enligt AP.

Linnea Ström och Frida Kinhult förlorade däremot sina matcher mot sydkoreanskt motstånd i form av An Narin och Ryu Hae-Ran.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan