Annons

Annons

Annons

Nöje

Mikkey Dee tar Scorpions till Sverige

Snart spelar Scorpions på Friends Arena. Trummisen Mikkey Dee är laddad inför att ta "Skorporna" till Sverige.

– De var i chock över hur bra den svenska publiken var, säger han.

Hårdrocktrummisen Mikkey Dee. Arkivbild.

Annons

En onsdagskväll bara en vecka efter Sweden Rock – tajmningen kunde har varit bättre, tycker Mikkey Dee. Men när Scorpions äntrar Friends Arena i Solna den 14 juni hoppas han ändå på ett varmt mottagande.

För det brukar gå bra på hemmaplan. Nu har han varit fast medlem i Scorpions sedan 2016 och han glömmer aldrig mottagandet som han fick när han tog med sig "Skorporna", som han kallar dem, till Sverige året därpå.

Annons

Annons

– Vi lirade i både Göteborg och Stockholm och då flög fruarna och familjerna med, för alla ville vara med i Sverige. För det första gillar de Sverige jättemycket, men de var också väldigt nyfikna på hur det skulle gå här uppe. Efteråt var de i chock över hur bra den svenska publiken var, säger han.

"Riktigt bra"

Publiken kan dessutom vänta sig något storslaget. 75-årige Klaus Meine, 74-årige Rudolf Schenker och resten av Scorpions är i bra form, förklarar han.

– Vi pillade ihop showen inför förra årets Las Vegas-residency som vi var i en månad då och jag tycker verkligen att den här showen är riktigt, riktigt bra. Vi gjorde om produktionen totalt och har verkligen jobbat med detaljerna alltså, och levererar en otrolig konsert, både musikaliskt och visuellt.

Ställde in i Ryssland

Under våren har Scorpions täckt in Sydamerika och nu fortsätter resan i Europa. Några spelningar i Moskva eller Sankt Petersburg blir det dock inte av förklarliga anledningar.

Ledsamt, för ett band som haft ett speciellt förhållande till de ryska fansen sedan deras "Wind of change" ackompanjerade järnridåns fall i början av 1990-talet har bandet, tycker Mikkey Dee.

– Vi var bokade att spela i Ryssland, men det kommer ju inte på tal nu. Det är ju väldigt sorgligt allting. Scorpions har en bra relation till Ryssland och människorna där längtar nog efter efter musiken och rock'n'rollen precis som överallt annars i världen.

Annons

Fakta

Fakta: Mikkey Dee

Född: 1963 i Göteborg som Micael Kiriakos Delaoglou.

Familj: Sambo och två söner.

Är sedan 2016 permanent medlem i Scorpions.

Spelade med band som King Diamond och med Don Dokken innan han rekryterades till Motörhead 1992. Spelade in tolv album med Motörhead och turnerade nästan oavbrutet fram till Lemmys död 2015 då bandet upplöstes. Har enligt egen utsago spelat nästan 5 000 konserter tillsammans med Lemmy och Phil Campbell.

Har även spelat med Helloween, Thin Lizzy och E-Type.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan