Annons

Annons

Annons

Nöje

Så blir nya "Pang i bygget"

Är du peppad på nyversionen av kultserien "Pang i bygget"? Grattis, nu kommer fler detaljer kring den nya serien.

Andrew Sachs och John Cleese i "Pang i bygget" 1979. Arkivbild.

Annons

Den som hoppas på ett återseende av de klassiska miljöerna och rollfigurerna från originalserien lär bli besviken. I en intervju i brittiska GB News, som refereras av Expressen, berättar seriens skapare John Cleese att nyversionen av "Pang i bygget" skiljer sig från klassikern:

Annons

– Det kommer inte att finnas med något visuellt eller karaktärsmässigt som setts förut. Detta är en nystart där vi inte försöker kopiera det som gjorts tidigare, så ni kommer att få se något helt annat, säger han.

Annons

Utomhusscener

Nya "Pang i bygget" utspelas till exempel i ett annat land i stället för Storbritannien. Det blir även många utomhusscener till skillnad från originalserien. De klassiska rollfigurerna Manuel, Polly och Sybil syns inte till, dock spelar Cleese återigen den hysteriske hotellägaren Basil Fawlty.

Cleese understryker dock att inte ens han själv jämför de nya avsnitten med de gamla:

– Det gör mig inget att det inte kommer att vara lika bra som gamla ”Pang i bygget”. Om jag utgick från såna kriterier skulle jag ha gjort ”Pang i bygget” och sedan dragit mig tillbaka, säger han.

"Pang i bygget", eller "Fawlty towers" som den heter på engelska, sändes i två säsonger 1975 och 1979 och blev en av BBC:s största succéer. Många anser att den är en av de mest stilbildande komediserierna och 2019 utsågs den till den bästa brittiska sitcom-serien någonsin i en Radio Times-undersökning.

Inte BBC

Serien skrevs av Cleese och Connie Booth, som spelade hotellbiträdet Polly, och följde personalen på ett engelskt badhotell. Idén kom från Cleeses egen vistelse på ett hotell i en engelsk kuststad.

Det är inte känt var eller när den nya versionen ska sändas. Tidigare i år gjorde Cleese dock klart att att serien inte ska sändas på BBC.

John Cleese. Arkivbild.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan