Annons

Annons

Annons

Gräv bort Skåne

Har HBO-serien ”The idol” levererat världshistoriens sämsta sex-scen?

Samtidens mest utskällda serie analyseras av tre tappra själar i kulturens podd ”Gräv bort Skåne!”

Lily-Rose Depp spelar artisten Jocelyn som inleder ett destruktivt förhållande med den sliskige nattklubbsägaren Tedros (spelad av The Weeknd) i ”The idol”.

Bild: HBO

Annons

Inbäddat innehåll

I Sydsvenskans kulturpodd ”Gräv bort Skåne!” undersöker vi kulturvärlden från ett skånskt perspektiv. Du kan lyssna i spelaren ovan, eller där du lyssnar på dina poddar – som Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts. Följ ”Gräv bort Skåne!” i din poddspelare så missar du inga nya avsnitt.

Annons

Annons

Skandalrubrikerna startade redan innan stjärnspäckade ”The idol” hade premiär. I magasinet Rolling Stone hävdades att serien urartat till tortyrporr efter att den kvinnliga regissören bytts ut mot en manlig (Sam Levinson).

Och när avsnitt 2 hade sänts enades många kritiker och tittare om att det innehöll en av de sämsta sexscenerna någonsin mellan huvudpersonerna Jocelyn och Tedros, som spelas av Lily-Rose Depp och artisten The Weeknd.

– När jag har läst de här förfasade artiklarna ser jag väldigt mycket moralism, säger Maria G Francke i podden ”Gräv bort Skåne!”.

Särskilt har The Weeknd sågats för sina repliker som stönas fram.

– Det är lite töntigt. Men det är det nog i de flesta sovrum, konstaterar Francke.

The Weeknd (Abel Tesfaye) har slagit tillbaka mot den massiva kritiken mot ”The idol”.

Bild: Jordan Strauss

Inte heller Rakel Chukri har så stora problem med sexscenen. Däremot irriterar hon sig på seriens tjat om att lidande artister skapar stor konst.

Annons

– Om man placeras i Abu Ghraib-fängelset i två veckor, tror man verkligen att man kommer ut därifrån som en fantastisk författare?

Filmkritikern Malin Krutmeijer reagerar på att Lily-Rose Depps rollfigur Jocelyn ständigt går runt halvnaken i konstiga snörkläder.

– Ett tag tänkte jag att det är en bild av hennes utsatthet. Men sedan kände jag: Nä, det här är en blöt blick på Lily-Rose Depp och inget annat.

LÄS MER: Trög start på hajpad serie om sexuellt våld

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan