Annons

Annons

Annons

Sydsvenskan 175 år

Hon lagade skånsk mat åt Vilhelm Moberg

”Förr åt många dåligt här i landet på grund av fattigdom, idag gör man det på grund av välstånd”. Anna Greta Perssons journalistiska gärning präglades av kärlek till mat och skånsk kokkonst. Och så hjälpte hon Vilhelm Moberg att hålla en deadline.

Anna Greta Persson – Sydsvenskans matexpert med fokus på skånsk mat. Hon kom också att göra två sejourer vid den parisiska matskolan le Cordon Bleu.

Bild: Ove Jonsson

Annons

Sommaren 1952 satt Vilhelm Moberg i en stuga i Carmel-by-the-Sea i Monterey County i Kalifornien. Han var mitt i arbetet med Utvandrarserien. Andra delen, ”Invandrarna”, skulle utkomma till hösten och han hade bara en tredjedel färdig.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan