Annons

Annons

Annons

Spårhundarna

Podd: Följ med på nattlig spaning i jakten på hundplågaren

Jakten på hundplågaren får Sydsvenskan Doks reporterteam att börja spana på nätterna – på utvalda adresser. I det sjätte avsnittet av poddserien ”Spårhundarna” riktas fokus mot ett par kvarter på Möllan. Och teamet ger sig ut och knackar på hundratals dörrar.

Inbäddat innehåll

”Sydsvenskan Dok” är dokumentärpodden med Skånes starkaste berättelser. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – som Spotify eller Apple Podcasts. Följ ”Sydsvenskan Dok” i din poddspelare så missar du inte nya avsnitt.

Annons

Det börjar bli kallt i hyrbilen, efter flera timmar med motorn avstängd. I varsin bil, på varsin sida kvarteret, sitter två reportrar från Spårhundarna-teamet. Båda med blicken stadigt riktad mot varsin port.

Annons

De väntar på att Malmös hundplågare ska kliva ut genom dörren med en påse bullar i handen – redo för nästa dåd.

I över två år har någon försökt skada Malmös hundar – genom att lägga ut kött och brödbullar med vassa föremål inuti.

Engagemanget bland stans hundägare är enormt – och tipsen har strömmat in till Sydsvenskan Doks reporterteam Spårhundarna.

– Vi har haft en lista med uppemot ett dussin personer som vi har granskat ganska grundligt, säger reportern Dan Ivarsson.

Men listan över misstänkta krymper – det är mycket som måste stämma.

I det här avsnittet av ”Spårhundarna” fortsätter granskningen av de misstänkta. Och teamet upptäcker att flera ledtrådar pekar mot ett par kvarter vid Möllan.

– Vi har fått in flera uppgifter som pekat mot några kvarter i närheten av Möllevången. Dels har uppgifterna i sig varit intressanta. Dels så har själva området också passat in i den geografiska profileringen, säger reportern Julius Viktorsson.

Spårhundarna jagar nu de avgörande bevisen för att kunna lägga de sista pusselbitarna.

– Det är ju så fruktansvärt frustrerande för det känns som att vi har det nästan där framför fingrarna, säger reportern Joakim Palmkvist.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan