Annons

Annons

Annons

Dricks

Insändare
Varför har dricks på varje köp normaliserats?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varje gång jag beställer en öl på en bar eller blir serverad en kanelbulle på ett fik så kommer det upp på betalterminalen. Vilken dricks vill du lägga till: 5, 10 eller kanske till och med 15 procent?

En ny trend och drickskultur som jag inte förstår mig på. Varför jag ska lägga till ett extra belopp utan att få något mervärde tillbaka? Att någon häller upp en öl eller lägger en kanelbulle på en bricka över disken borde vara det minsta man kan förvänta sig vid ett besök.

Annons

Annons

Dricks bör vara reserverat för de tillfällen då personalen gör något utöver det vanliga. När någon anstränger sig extra, löser en knepig situation åt sina gäster eller bara erbjuder en fantastisk service. Inte något som är standard för varje upfront-betalning.

Jag hoppas verkligen att Sverige inte går mot en amerikanisering där personalen tvingas förlita sig på dricksen för att kompensera för en urusel lön. Det förtjänar inte den duktiga personalen som ger det lilla extra till sina besökare.

Daniel Nore, Malmö

Kommentarsfältet nedan är nu stängt. Vill du vara med i debatten? Så här gör du för att skriva en insändare i Sydsvenskan.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan