Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Varför måste Malmö växa?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Som en reflektion på Gunlög Bancks artikel ”Ta ett steg tillbaka och tänk efter”.

Den springande frågan är: Varför skall Malmö expandera – öka folkmängden från 350 000 till 500 000? För 20 år sedan var den 250 000.

Det är ju inte så att staden behöver besätta en mängd vakanta arbetsplatser. Malmö har Sveriges högsta arbetslöshet, 12,6 procent.

Annons

Annons

Jag tror svaret ligger i innebörden i artikeln från den 17 juli i Aktuella frågor (”Malmö är ingen ö. Varken utsläpp eller klimat känner några gränser”). Här skriver styret upprepade gånger att man är beroende av bidrag, såväl statliga som från EU. Inte ett ord om att staden skall försörja sig själv. Att skapa arbetstillfällen som genererar intäkter till kommun och stat är inte aktuellt. Tvärtom så står företagen på tur att flytta ifrån Malmö - Kockums, Pågens, Ikea etc.

I princip bygger det politiska styret om Malmö för att passa bidragstagare och cyklister. De som inte kan cykla eller bor intill en busshållplats har ingen framtid här. Inte ens taxi kan ju ta sig fram på stråk som är mestadels trottoarer, cykelbanor och rabatter. Sedan tycker man i stadshuset att det är förträffligt att de för bilar farbara ytorna blockeras av bussar.

Styret har bestämt sig – det hjälper inte att de tänker efter.

Henrik Björklund

Vill du vara med i debatten? Så här gör du för att skriva en insändare i Sydsvenskan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan