Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Polishelikoptern agerar inom de ramar politikerna satt upp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på ”Polisens helikopter gör Malmö till en mindre attraktiv stad”

Jag kan inte låta bli att undra om din kritik kanske borde riktas mot de politiker och beslutsfattare som har skapat ett samhälle där polishelikoptrar behövs för att upprätthålla tryggheten.

Annons

Annons

I stället för att rikta ditt missnöje mot polisens arbete med att bekämpa brott och öka säkerheten i Malmö, borde du, och vi andra, lägga vår kraft på att påverka politiken för att skapa ett samhälle där behovet av sådana åtgärder minskar.

Bild: Rasmus Walldén

Förstå mig rätt, det är viktigt att diskutera och ifrågasätta polisens metoder för att säkerställa att de är så effektiva och skonsamma som möjligt för medborgarna. Men det är också viktigt att komma ihåg att polisen agerar inom de ramar som politikerna har satt upp.

Genom att engagera dig i den politiska processen och vara med och påverka besluten kan du bidra till att skapa ett samhälle där behovet av helikoptrar och andra påträngande övervakningsmetoder minskar. Det kan handla om att stärka samhället genom sociala insatser, utbildning och förebyggande arbete för att minska brottsligheten och öka tryggheten.

Så i stället för att rikta din frustration mot helikoptern, kanske det är dags att vända din uppmärksamhet mot politiken och de strukturer som påverkar vår stad.

Annons

Anders Svensson

Vill du vara med i debatten? Så här gör du för att skriva en insändare i Sydsvenskan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan