Annons

Annons

Annons

Fotboll: Superettan

Vann seriefinalen stort – stormar mot allsvenskan

Finns det någon som kan stoppa Utsikten?

I den tidiga seriefinalen hemma mot Västerås stod man för ännu en överkörning och besegrade gästerna från Västmanland med hela 4–0.

Utsiktens Lucas Hedlund kan inte sluta göra mål. Arkivbild.

Annons

1–0 kom efter dryga halvtimmen genom skytteligaledaren Lucas Hedlund. Därefter skulle Utsikten även göra 2–0 och 3–0 (William Milovanovic och ett självmål) innan domaren blåste för halvtid. Vid det läget kändes matchen redan avgjord, särskilt då VSK:s Miguel Sandberg också fått syna det röda kortet efter en vårdslös glidtackling.

I den andra halvleken var det Lucas Hedlund som återigen klev fram och nickade in 4–0 till hemmalaget. Det framför ögonen på en annan spelare som också visste hur man hängde i luften – den före detta landslagshjälten Kennet Andersson på läktarplats.

Annons

Annons

I och med segern gör Utsikten ett ryck i tabelltoppen och ligger nu tre poäng före tvåan Västerås. Ner till trean Gais och den allsvenska kvalplatsen har man hela tolv poängs marginal efter 19 spelade omgångar.

Frågan är om man ska börja prata om allsvenskan redan nu?

– Nej. Det är långt kvar. Ödmjukhet och hårt arbete så får vi se var vi hamnar sen. Innan det har vi inte vunnit någonting, säger Utsiktens tränare Bosko Orovic till Discovery+.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan