Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Malmö är faktiskt den perfekta queer-nattlivsstaden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter många år som arrangör, dj och gäst blev jag förvirrad av Sydsvenskans artikel om att Malmös queer-nattliv har varit ”pinsamt dåligt”.

Bild: Tom Wall

Att queer-nattlivet i Malmö har fått kämpa lite extra är ingen hemlighet. Men jag vill att man ska veta att det inte är på grund av en brist på arrangörer. Avsaknaden av regelbundna och högkvalitativa kvällar beror på brist på pengar, lokaler och institutioner som vågar satsa på queerklubbar.

Vi är många som kämpat med att övertala klubbar och barer om att ge oss bokningar med en skälig budget trots höga publiksiffror. Vi har ofta jobbat gratis, vid sidan om heltidsjobb, och fått betala dj:s och artister ur egen ficka. Det pinsamma är att vi har ett överflöd av kompetens och passion som hela Malmös kulturliv går miste om när spelplatserna inte satsar på queerklubbar. Så att Boulebar valt att satsa på Le Queer är fantastiska nyheter som vi hoppas att andra inspireras av.

Annons

Annons

En annan sak är klubbarna som nämndes som Malmös ”riktiga” gayklubbar. Queercation och min nuvarande klubb Gahba Garage startades som direkt respons till klubbar där vi inte kände oss representerade. Att Albin Ganovic återinför en klubb för bögarna som vill dansa till dängor är någonting vi uppmuntrar till! Så länge allt jobb och slit som vi har gått igenom över åren, med att hålla queer-nattlivet vid liv, inte osynliggörs. Det är något jag vet att Albin säkert håller med om.

Jag hoppas att det kommer att gå dunderbra för Le Queer. Vi hoppas att fler ser att vi är alla värda att satsa på, att vi alla bidrar med något unikt som berikar och visar att Malmö faktiskt är den perfekta queer-nattlivsstaden!

Se bara på Who am I to feel so free, Club Mermaid, Page 28, U can sing with us, Ailé of Sweden, Drag Queen Bingo, In-Q, Guerilla bar takeover, Cocky, Idahot-kommittén, Sapphire Burlesque, Le Queer och alla ni som arrangerat och hållit i fester för oss. Tack till er alla!

Ranya Asadi, arrangör för klubben Gahba Garage

Svar:

Citatet ”Pinsamt dåligt” handlade om mängden evenemang och var inte en recension av befintliga evenemang. Jag vill betona att alla som gör evenemang i Skåne är mina kollegor och inte konkurrenter. Vi lever i tuffa tider och alla behövs. Mer kärlek och massa party!

Albin Ganovic, arrangör för klubben Le Queer

Så här gör du för att skriva en insändare i Sydsvenskan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan