Annons

Annons

Annons

Elsparkcyklar

Insändare
Alla vet att det är förbjudet att köra elsparkcykel på trottoarerna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Misstankarna läggs ned mot politiker som anklagats för attack mot kvinna på elspark” var rubriken på en artikel för ett tag sedan. Om inte åklagaren hade lagt ned detta ärende, tror jag att vi Malmöbor hade gått ”bananas”!

Person på elsparkcykel. Akriv 2021.

Bild: Christine Olsson

Jag skrev på Åsikter för några år sedan, detta när en äldre dam i Lund sade till en kille som kom åkande på en elsparkcykel på trottoaren, att det inte var så lämpligt att köra med denna här. Vilket fick som konsekvens att killen stannade och gick bort och gjorde en karatespark mot kvinnan, som då föll till marken med en huvudskada.

Annons

Annons

Detta har jag nu länge väntat på att samma sak ska hända i Malmö. Men efterhand som åren går är det fler och fler Malmöbor som inte bryr sig längre. Detta för att riskera att utsättas på samma vis som damen i Lund.

Det är rent ut sagt ”för jävligt” att det har blivit så i vår stad. Alla vet att det är förbjudet att cykla och köra elsparkcykel på trottoarerna. Men ändock är det väldigt många som gör detta idag. Var är polisen någonstans?

Nu till politikern, som fick ta timeout efter händelsen eftersom han var misstänkt för ett brott. Nu blir det inget åtal mot politikern eftersom ett vittne, kvinnan med hunden, säger att det var kvinnan på elsparkcykeln som körde på honom. Och inte som kvinnan på elsparkcykeln säger att det var politikern som knuffade ut henne i gatan. Alltså ord mot ord, där ett vittne fäller avgörande.

Jag kan tro att det mycket väl kan ha varit så att han puttade henne. Men när så många Malmöbor retar sig på dessa elsparkcyklar och dess framfart på våra gångbanor, så tänker många av oss att det var lika gott att hon for ut i körbanan.

Jag själv har tänkt så många gånger när jag går på en gångbana. Och varför inte nämna våra gågator som exempel. När jag säger till någon att här får du inte cykla eller köra med en elsparkcykel. Då skriker de åt mig, att det får man visst göra. Då försöker jag göra mig hörd och säger att det är bara tillåtet mellan 05 på morgon och 11 på förmiddagen.

Att läsa trafikskyltar är tydligen inte deras gren! Jag hoppas verkligen att inte någon ska komma till en allvarlig skada innan våra folkvalda och polisen vaknar!

Jörgen Ekdahl

Vill du vara med i debatten? Så här gör du för att skriva en insändare i Sydsvenskan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan