Annons

Annons

Annons

Malmö

Insändare
Det kostar inget för fotbollshuliganen – men för skattebetalarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läste Anne-Marie Pålssons kolumn om kostnader för olika rättigheter i samhället och kan bara hålla med.

Bild: Patrick Persson

Annons

Annons

I samband med matchen MFF-IFK Göteborg på Eleda stadion kom jag cyklande på John Ericssons väg mot mitt hem. Vid korsningen Baltiska vägen och John Ericssons väg hade 20-30 poliser med fordon samt fem till sex ridande poliser samlats för att hålla 20-30 MFF huliganer och ungefär lika många IFK Göteborg huliganer isär.

Konfrontationen bestod så vitt jag kunde se av ordväxling och allmänt hat mot den andra sidan. Hade inte polisen varit närvarande hade det sannolikt varit fullt slagsmål med okänt resultat, kanske rent av död, för ordväxlingen var väldigt hatisk.

Kostnaden för den enskilde huliganen var ingen, däremot fick vi skattebetalare sannolikt stå för polisnotan. Dessutom blev mycket troligt dessa s k fans insläppta på stadion och kunde där fortsätta sitt värv.

Jag var själv närvarande på matchen och där höra hur en speaker vid flera tillfällen upprepade att det var förbjudet och olagligt att bränna av bengaler. Till vilken nytta? Bengalerna brändes av från bägge sidor av ”fansen” närmast maniskt medan bland andra barn fick se på olagligheterna, utan minsta åtgärd från samhället.

Man kan alltså i fotbollens namn utan någon repression bryta mot lagar och regler och i den mån polisinsatsen kostar massor av pengar, bara skicka räkningen till skattebetalarna.

Är inte Sverige fantastiskt !

Bo Nilsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan