Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Nomas vinpionjär ska lära Malmö om naturviner

Visste du att Nomas förre chefssommelier och en av världens naturvinspionjärer idag är restaurangchef på Malmörestaurangen Folk Mat & Möten? Nu startar han en kurs om naturviner för intresserade Malmöbor. Och kanske blir det en vinbar vid Nobeltorget så småningom.

På restaurangen Folk Mat & Möten är Pontus Elofsson idag restaurangchef och arbetar med kockarna Rasmus Johansen, Mattias Langryd och Kalle Berggren.

Bild: Jonas Gillberg

Annons

När Pontus Elofsson 2004 tog över som chefssommelier på Köpenhamnsrestaurangen Noma hävdar vissa att vinvärlden förändrades. Han bestämde sig för att para Noma-grundaren René Redzepis mat med naturviner och ett år senare fick restaurangen sin första Michelinstjärna. Ytterligare några år senare utsågs Noma till världens bästa restaurang upprepade gånger och naturvinsboomen var ett faktum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan