Annons

Annons

Annons

Gängkriminalitet

Kristersson: Nya gränser har passerats

Statsminister Ulf Kristersson (M) anser att nya gränser passerats i den pågående våldsvågen mellan gängkriminella i Sverige.

Statsminister Ulf Kristersson (M) inför riksmötets öppnande på tisdagen.

Annons

– Snart är det ett slitet uttryckt att nya gränser har passerats, men när man skjuter ihjäl barn, när mammor attackeras, när människor som, såvitt vi vet, är helt oskyldiga, blir nedskjutna i gängens ständigt pågående hämndaktioner – då tycker jag att nya gränser har passerats, säger Kristersson till TT.

På tisdagsmorgonen sköts en man i 25-årsåldern ihjäl i Uppsala. Skjutningen följde på flera våldsdåd de senaste dagarna. I förra veckan sköts en kvinna i 60-årsåldern till döds, enligt uppgift var hon mamma till en ledande person inom det kriminella Foxtrotnätverket. Natten till söndagen skedde ytterligare en skottlossning i Uppsala då en lägenhet besköts.

Annons

Annons

Därtill hittades en tonårspojke, som misstänks ha mördats, i måndags i ett skogsparti i Haninge söder om Stockholm, enligt Expressen. Ytterligare två pojkar tros i sommar ha fallit offer för våld som kopplats till kriminella nätverk.

Ulf Kristersson anser att dåden bekräftar att regeringens inriktning inom kriminalpolitiken är rätt.

– Vi måste göra alla de här väldigt långtgående sakerna som vi föreslagit.

– Polisen måste kunna avlyssna i förväg, vi måste utvisa de människor ur landet som inte har här att göra och genomföra det på riktigt, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan