Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Kim tittade på bombplan med rysk minister

Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu gav Kim Jong-Un en rundtur bland strategiska bombplan med förmåga att bära kärnvapen.

Den nordkoreanske diktatorn besökte även Stillahavsflottans bas i Vladivostok.

Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu visade upp ryska stridsplan för Nordkoreas diktator.

Annons

Kim Jong-Un fortsatte sin Rysslandsresa med en utflykt till en militär flygbas i närheten av Vladivostok i östra Ryssland på lördagen, enligt statliga ryska medier.

Ryske försvarsministern Sergej Sjojgu visade runt bland bombplanen som påstås utgöra en del av Rysslands strategiska kärnvapenstyrkor, skriver statliga Tass.

Kim gjorde därefter ett besök på Stillahavsflottans bas i Vladivostok där han fick gå ombord på ett ryskt stridsfartyg.

Annons

Annons

Besökte rymdhamn

Den nordkoreanske diktatorns resa i östra Ryssland inleddes på tisdagen. I onsdags mötte Kim Rysslands president Vladimir Putin vid rymdhamnen Vostotjnyj och i fredags besökte han en fabrik som tillverkar stridsplan i ryska Komsomolsk.

USA har varnat för att det överdådiga mottagande Kim får i Ryssland signalerar potentiella överenskommelser om att till exempel Nordkorea kan förse Ryssland med ammunition för att använda i anfallskriget mot Ukraina. I Sydkorea finns en utbredd oro att Nordkorea skulle få avancerad vapenteknik i utbyte.

Förnekar överenskommelse

Den ryska maktborgen Kreml i Moskva försäkrade på fredagen att inga överenskommelser är klara och förnekar uppgifterna om ett avtal.

När Kim i veckan träffade Putin lovade den ryske ledaren att han kan hjälpa Nordkorea att bygga satelliter, enligt de officiella rapporterna i statliga medier.

Kim Jong-Un svarade att Nordkorea erbjuder sitt "fulla och ovillkorliga stöd" för Rysslands "heliga kamp" för att försvara sina säkerhetsintressen. Uttalandet ses som en hänvisning till kriget i Ukraina.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan