Annons

Annons

Annons

Fotboll: MFF herr

MFF-podden: Därför ska Malmö fortsätta med trebackslinjen

Malmö FF bröt en lång svit av segerlösa bortamatcher mot Hammarby i allsvenskan och vann med 3–1 på Tele2 arena. Trebackslinjen fick flera intressanta effekter och MFF-podden konstaterar att modellen känns rätt för laget – och varför.

Inbäddat innehåll

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion efter en allsvensk omgång som såg Malmö FF återta serieledningen. Segermatchen mot Hammarby analyseras på djupet med tonvikt på trebackslinjens för- och nackdelar och vilka effekter den får på MFF:s defensiv och offensiv.

Annons

Annons

Lindstrand och Wiman tycker att Oliver Berg liknar en guldvärvning. Wiman lyfter Stefano Vecchias betydelse för anfallsspelet och Lindstrand är nyfiken på hur spelet skulle se ut om Isaac Kiese Thelin vilades en match eller två.

Avslutningsvis handlar det om MFF:s damlag, vars avancemang till elitettan nu verkligen är en formalitet. Och missa inte Mattias Nilssons kommentering av segermålet mot Lödöse Nygård – redan en klassiker!

MFF-podden finns bland annat på Spotify, Apple podcasts och Google podcasts och hostas på Pod Space. För den som gillar RSS-flöden gäller https://feed.pod.space/mffpodden

Annars går det alldeles utmärkt att lyssna i spelaren ovan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan